Μίχαελ Λίνχαρτ: Φίλος της Ελλάδας ο νέος ΥΠΕΞ της Αυστρίας

από fimotro

Ο πρεσβευτής της Αυστρίας στη Γαλλία Μίχαελ Λίνχαρτ θα διαδεχθεί τον Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ στη θέση του υπουργού Εξωτερικών αφού ο Σάλενμπεργκ θα αναλάβει τα καθήκοντα του καγκελαρίου της Αυστρίας, ανέφερε σήμερα σε δήλωσή της εκπρόσωπος του Σάλενμπεργκ.

Ο Λίνχαρτ, διπλωμάτης καριέρας που υπηρέτησε ως σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του προηγούμενου συντηρητικού καγκελαρίου Βόλφγκανγκ Σιούσελ, θα ορκιστεί στην ίδια τελετή με τον Σάλενμπεργκ αργότερα σήμερα στις 14:00 (ώρα Ελλάδας), προστίθεται στη δήλωση.

O Μίχαελ Λίνχαρτ διετέλεσε πρεσβευτής της Αυστρίας στην Αθήνα από το 2007 μέχρι τις αρχές του 2012. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ως Αυστριακός πρεσβευτής στην Αθήνα και στη διάρκεια της κρίσης, ο Μίχαελ Λίνχαρτ σε δηλώσεις του σε αυστριακά ΜΜΕ, αλλά και σε δημόσιες εμφανίσεις του, έχει εκφράσει επανειλημμένα την πεποίθησή του, ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση, επισημαίνοντας πως η κρίση μπορεί να αντιμετωπιστεί από κοινού στην Ευρώπη και πως η αλληλεγγύη των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να επιδεικνύεται όχι μόνο σε καλές αλλά και σε δύσκολες εποχές.

Εξάλλου, σε ομιλία του στην Αυστριακή Εταιρεία Εξωτερικής Πολιτικής και Ηνωμένων Εθνών στη Βιέννη, με θέμα «Η Ελλάδα στην κρίση», την οποία συντόνισε ο πρώην συντηρητικός καγκελάριος της Αυστρίας, Βόλφγκανγκ Σιούσελ και παρακολούθησαν δεκάδες ξένοι διπλωμάτες και εκπρόσωποι της δημόσιας ζωής, ο κ. Λίνχαρτ είχε ταχθεί ανοικτά υπέρ της παροχής βοήθειας στην Ελλάδα, αλλά και υπέρ του αναγκαίου χρόνου, για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

Προειδοποιώντας, ότι δεν επιτρέπεται να αφεθεί η Ελλάδα να οδηγηθεί σε χρεοκοπία, ο πρώην πρεσβευτής στην Αθήνα, είχε χαρακτηρίσει ως ανόητη τη συζήτηση για έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη ή την επιστροφή της στη δραχμή, ενώ είχε τονίσει πως θα πρέπει να επιδεικνύεται αναγνώριση και σεβασμός απέναντι στον ελληνικό λαό για τις θυσίες που κάνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα