Μια σημαντική έκθεση τέχνης: “Γη, Ουρανός, Ήλιος”

από fimotro

Τα έργα της Ειρήνης Κουμανδράκη θα φιλοξενηθούν στο ξενοδοχείο AVA Hotel & Suites

Οι συντελεστές του Giralio διοργανώνουν μία ιδιαίτερη έκθεση με θέμα «ΓΗ, ΟΥΡΑΝΟΣ, ΗΛΙΟΣ». Τα έργα της κας Ειρήνης Κουμανδράκη θα φιλοξενηθούν στον εκθεσιακό χώρο του ξενοδοχείου AVA Hotel & Suites για 10 ημέρες και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Λάτρεις της τέχνης της κλωστοϋφαντουργίας θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά έργα μη εμπορικά με ξεχωριστές τεχνοτροπίες. Αναπαραστάσεις πάνω σε λινό ύφασμα με πινελιές από μεταξωτή κλωστή ζωντανεύουν και μας μεταφέρουν πίσω στο χρόνο. Η θεματική των έργων αναφέρεται σε τοπία της Ελλάδας, παραδοσιακά επαγγέλματα και εργασίες, στιγμές του παρελθόντος εμπνευσμένες από την λαϊκή ελληνική παράδοση. Η φαντασία της καλλιτέχνη εξερευνά πτυχές της ναΐφ τέχνης μέσα από πολύχρωμες στρώσεις μεταξωτής κλωστής.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021 στις 18:00 στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του AVA Hotel & Suites (Λυσικράτους 9, Αθήνα,10558). Μπορείτε να επισκεφτείτε την έκθεση, να εξασφαλίσετε ένα από τα έργα για να φιλοτεχνήσει το δικό σας χώρο.

Διάρκεια έκθεσης 10-19/12 Ωράριο: Καθημερινές 17:00-21:00 Σαββατοκύριακο: 11:00 – 21:00

Σχετικά με τη καλλιτέχνη

Η Ειρήνη Κουμανδράκη γεννήθηκε στην Πλάκα Αποκορώνου Χανίων.

Το 1969 πήγε στην Οικοκυρική Σχολή στο Καστέλι. Εκεί γνωρίζεται με τη δασκάλα κεντητικής ,Ασπασία Μπικάκη, η οποία υπήρξε ένας ιδιαίτερος άνθρωπος, με ευαισθησία και όραμα. Η Ειρήνη με την αγάπη για το κέντημα και τις εξαιρετικές επιδόσεις της και η Ασπασία Μπικάκη (δασκάλα κεντητικής) με το πάθος για την παράδοση, ενώνουν τις δυνάμεις τους. Συνεργάζονται το 1973 δημιουργώντας ένα εργαστήρι Κεντητικής.

Αρχικά αγοράζουν παλιά κεντήματα, η αντιγράφουν. Συνεχίζουν δημιουργώντας νέα κεντήματα σε παραστάσεις, από αγροτικές εργασίες και εκδηλώσεις. Το 1991 μαζεύουν όλο το παλιό υλικό που τόσα χρόνια έχουν συλλέξει με μεράκι, και δημιουργούν στα Χανιά ένα λειτουργικό Λαογραφικό Μουσείο, με πιστές αναπαραστάσεις αγροτικών και οικιακών τεχνών. Σε ένα δωμάτιο και το δικό τους εργαστήριο εν δράσει. Εκεί δημιουργούν με μεράκι ,φαντασία, μνήμες, (χωρίς σχέδιο) μοναδικά κεντητά έργα τέχνης.

Από το 2013 όταν αναπαύθηκε η κ. Ασπασία Μπικάκη, η Ειρήνη συνεχίζει πιστά σε όλους τους τομείς. Συντηρεί και εμπλουτίζει το Λαογραφικό Μουσείο, ενώ παράλληλα, δημιουργεί με το ίδιο μεράκι, νέα έργα ,μικρά η μεγάλα ναΐφ τέχνης τα οποία έχουν φιλοξενηθεί σε πολλά μουσεία και πολιτιστικούς χώρους.

Σχετικά με το Giralio

To Giralio αποτελεί μία πρωτοβουλία ατόμων που αγαπούν την τέχνη και τις παραδοσιακές τεχνικές και επιθυμούν να προωθήσουν καλλιτέχνες και έργα μοναδικά στο είδος τους.

Το 2020 δημιουργήθηκε η πλατφόρμα www.giralio.gr με σκοπό την ψηφιακή παρουσίαση των έργων της κ. Ειρήνης Κουμανδράκη με πρόσβαση στο online shop. Σκοπός της πλατφόρμας είναι να φιλοξενήσει περισσότερα έργα και καλλιτέχνες και να δώσει το βήμα σε ανθρώπους που θέλουν να αναδείξουν το ταλέντο τους και τα έργα τους σε ένα ευρύ κοινό.

Μπορείτε να δείτε την εκδήλωση εδώ:

https://fb.me/e/22dMZwUIt

Επικοινωνία:

Λία Παμπουλάκη

page2image22661952 page2image22662144

Creative Director of Giralio Email: [email protected]

www.facebook.com/giralio www.instagram.com/giralio www.giralio.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα