Μια… ωραία ατμόσφαιρα!

από fimotro

Είναι τραγικό μέν αλλά πέρα για πέρα αληθινό, ότι με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, δεν υπάρχει ημέρα που να πλήττει ο Ελληνικός λαός. Η εμμονική τους διάθεση για την καρέκλα της εξουσίας, τους έχει οδηγήσει σε καταστάσεις απερίγραπτου κάλλους.

Γράφει η Θάλεια Χούντα

Δημοσιογράφος

Οι πάλαι ποτέ κυβερνητικοί φίλοι, έχουν μεταλλαχθεί σε άγριους εχθρούς με μοναδικό μέλημα τους την επιβίωση τους στην πολιτική αρένα.

Ο Ελληνικός λαός παρακολουθεί εμβρόντητος το σκηνικό του παραλόγου, το οποίο στην κυριολεξία υπερβαίνει την λογική του κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου.

Ο Πρωθυπουργός οδηγεί σε παραίτηση τον μέχρι μόλις λίγων 24ωρων στενό συνεργάτη του και φίλο του, ΥΠ.ΕΞ. Ν. Κοτζιά, παραδίδοντας το δακτυλίδι στον….εαυτό του, επισημαίνοντας με την ¨κίνηση¨ αυτή την μόνη σπουδαιότητα που προέχει για εκείνον, την υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Όμως λίγες ημέρες μόλις πριν, σύσσωμη η κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, εκτόξευε τα πιο δηλητηριώδη βέλη της με μένος στον πολιτικό συγκυβερνήτη Πάνο Καμμένο, τροφοδοτώντας με σιγουριά τους περισσότερους, ότι ο πολιτικός γάμος Τσίπρα-Καμμένου οδεύει σε ένα σφοδρό διαζύγιο.

Όμως, η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου έμελλε να επιφυλάξει απρόβλεπτες ανατροπές, αγκαλιάζοντας εν τέλει τον ΥΠΕΘΑ και ρίχνοντας στον Καιάδα, τον ΥΠΕΞ.

Κάποιος καχύποπτος μπορεί να θεωρήσει, ότι η ακραία αυτή ανατροπή μπορεί να δημιουργήθηκε στο ¨μυστικό δείπνο¨ των δύο πολιτικών εταίρων, στη ΛΑΕΔ.

Τα μυστικά κονδύλια και ο τρόπος διαχείρισής τους είναι η αιτία. Άποψη μου, η κατηγορία της κακοδιαχείρισης των μυστικών κονδυλίων, στάθηκε η αφορμή μιας πολυπλοκότερης πολιτικής- γεωπολιτικής κατάστασης, την οποία την γνωρίζουν ελάχιστοι και ο Ελληνικός λαός δεν θα γίνει ποτέ κοινωνός όσων γίνονται αλλά δεν λέγονται.

Προς χάριν αυτού του έντονου γεωπολιτικού παρασκηνίου που παίζεται στις πλάτες του Ελληνικού λαού, ίσως οι κυβερνώντες αυτή τη χώρα έχουν λησμονήσει , τους όρους ευπρέπεια, υπευθυνότητα, αξιοπρέπεια και σοβαρότητα. Η κάθε κίνηση καταργεί την προηγούμενη, κάνοντας τους Έλληνες να μπερδεύουν του πολιτικούς συσχετισμούς και τις εκάστοτε συνιστώσες, οι οποίες μετακινούνται μεν εσωτερικά με μεγάλη ευκολία αλλά παραμένουν τελικά … πιστές στην γλύκα της εξουσίας.

Ο αριστερός Τσακαλώτος, επικεφαλής των 53, στήριξε τον δεξιό Πάνο, ο οποίος είχε σταθεί η αίτια του πολιτικού «φαγώματος» του αριστερού Νίκου Φίλη. Οι αριστεροί υπουργοί της Κυβέρνησης, ενώ άνοιξαν διάπλατα τις αγκάλες τους για την πολιτική προστασία του δεξιού ΥΠΕΘΑ, για τον αριστερό ΥΠΕΞ κράτησαν τα στόματα ερμητικά κλειστά και δεν υπήρξαν λόγια στήριξης προς το πρόσωπο του. Με τον τρόπο αυτό, τον οδήγησαν τον με τον πιο ευτελιστικό τρόπο στην έξοδο από την συγκεκριμένη Κυβέρνηση.

Πραγματικά ζούμε μεγάλες στιγμές και θεωρώ, ότι τίς μεγαλύτερες δεν τίς έχουμε βιώσει ακόμα. Καλή μας αντοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα