Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Χωρίς χειρουργική επέμβαση, με τη μέθοδο ESD

 Το Metropolitan General είναι ένα από τα ελάχιστα θεραπευτήρια  παγκοσμίως όπου πραγματοποιείται η πρωτοποριακή τεχνική της ενδοσκοπικής υποβλεννογόνιας διατομής (ΕndoscopicSubmucosal Dissection-ESD) σε πρώιμες κακοήθεις βλάβες του πεπτικού σωλήνα (οισοφάγος, στομάχι, παχύ έντερο) αντί του κλασικού ανοιχτού χειρουργείου. Πραγματοποιείται από τον κ. Στέφανο Μπασιούκα, Γαστρεντερολόγο-Επεμβατικό Ενδοσκόπο, Διευθυντή της Γαστρεντερολογικής Κλινικής Προηγμένης Θεραπευτικής Ενδοσκόπησης του Metropolitan General, και την Ομάδα του, που διαθέτουν μεγάλη εμπειρία και την αντίστοιχη πιστοποιημένη εξειδίκευση.

Το Metropolitan General διαθέτει τον απαραίτητο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τεχνολογίας αιχμής με υπερσύγχρονα video-ενδοσκοπικά συστήματα τεχνολογίας ενισχυμένης εικόνας (μεγεθυντική εικονική χρωμοενδοσκόπηση) αλλά και την εμπειρία για την έγκαιρη διάγνωση των πρώιμων κακοήθων βλαβών κατά τη διάρκεια μιας γαστροσκόπησης ή κολονοσκόπησης. Κάθε ύποπτη βλάβη του πεπτικού σωλήνα απεικονίζεται με ειδικό ψηφιακό φίλτρο σε μεγέθυνση έως και 85 φορές με αποτέλεσμα να έχουμε οπτική διάγνωση ακριβείας, να λάβουμε στοχευμένη βιοψία σε προχωρημένη βλάβη ή να προβούμε σε ενδοσκοπική τοπική αφαίρεσή της  με την τεχνική της ESD σε πρώιμη αλλοίωση.

Η νέα αυτή τεχνολογία μας επιτρέπει εφόσον πληρούνται τα ογκολογικά κριτήρια σε ιστοπαθολογικό επίπεδο, να μην χρειάζεται να αφαιρεθεί όλο το πάσχον όργανο και ο ασθενής να υποβληθεί σε πολύωρες και ακρωτηριαστικές κλασικές

χειρουργικές επεμβάσεις. Οι ασθενείς αυτοί έχουν εξαιρετικά  χαμηλή πιθανότητα υποτροπής (<0.5%) και τίθενται σε ενδοσκοπικό επανέλεγχο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα