Μετάλλαξη Όμικρον: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης έχει το Μαξίμου

από fimotro

Σε επιφυλακή τα συναρμόδια υπουργεία

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και Δημόσιο λόγω της μετάλλαξης Όμικρον εξετάζει η κυβέρνηση. Πιο συγκεκριμένα, η κατάθεση προτάσεων από πλευράς όλων των Υπουργείων για το έκτακτο πλάνο αντιμετώπισης της πανδημίας αναμένεται σήμερα Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά από σχετική εγκύκλιο, που εξέδωσε ως «εξαιρετικά επείγουσα» το υπ. Εσωτερικών.

Στο «έκτακτο πλάνο» θα υπογραμμίζονται οι υπηρεσίες αιχμής και θα καταγράφονται όλες οι δημόσιες δομές και οι εποπτευόμενοι οργανισμοί, προκειμένου να υπάρξει χαρτογράφηση της τρέχουσας κατάστασης στο δημόσιο, μετά την δραματική αύξηση των κρουσμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη υπάρχουν σκέψεις για τη λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, προκειμένου να υπάρξουν οι απαραίτητες εφεδρείες, σε περίπτωση μαζικών κρουσμάτων στους εργαζόμενους,

Σε εγρήγορση παραμένει και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται και το Υπουργείο Εσωτερικών, όπου από τις 30 Δεκεμβρίου επεκτάθηκε η τηλεργασία στο Δημόσιο, σε ποσοστό 50%.

Εκτός από την διεύρυνση του μέτρου της τηλεργασίας, αλλά και το αίτημα σύνταξης «έκτακτου πλάνου» για όλα τα Υπουργεία, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και νέες παρεμβάσεις εντός των επόμενων ημερών.

Το ενδεχόμενο, ωστόσο, εισαγωγής νέων υγειονομικών περιορισμών θα συζητηθεί περαιτέρω την επόμενη εβδομάδα, αφού υπενθυμίζεται ότι στις 16 Ιανουαρίου εκπνέει η ισχύς των μέτρων που εφαρμόζονται αυτό το διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα