Μετάλλαξη: Ο τρόμος επιστρέφει στην Ουχάν

από fimotro

Το στέλεχος Δέλτα εξαπλώνεται

Εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι στην Κίνα έχουν λάβει εντολή να παραμείνουν στα σπίτια τους καθώς εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού, έχοντας φτάσει πλέον και στην Ουχάν, την πόλη όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο SARS- CoV- 2 στο τέλος του 2019.
Η Κίνα είχε καταφέρει σχεδόν να εξαλείψει την επιδημία στο έδαφός της από την άνοιξη του 2020, με τη ζωή να επιστρέφει στην κανονικότητα, παρά το γεγονός ότι εμφανίζονταν σποραδικές και πολύ περιορισμένες νέες εστίες της covid-19.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο, η κορυφαία αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών δήλωσε ότι συμφωνεί με την επιστημονική συναίνεση ότι ο ιός δεν ήταν τεχνητός ή γενετικά τροποποιημένος. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν διέταξε τον Μάιο τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών να επιταχύνουν την έρευνα για την προέλευση του ιού και να υποβάλουν την σχετική έκθεση σε 90 ημέρες.

Πηγή που γνωρίζει τις τρέχουσες εκτιμήσεις των μυστικών υπηρεσιών, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι η επιτροπή δεν έχει καταλήξει σε κανένα συμπέρασμα για το αν ο ιός προήλθε από ζώο ή από το εργαστήριο της Ουχάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα