Μετά τον Μεϊμαράκη και η Ασημακοπούλου παραιτείται από βουλευτής

από fimotro

«Οι βουλευτές θα μπορούν πλέον να ανακηρύσσονται υποψήφιοι και να εκλέγονται μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, χωρίς προηγουμένως να παραιτηθούν του βουλευτικού τους αξιώματος», ορίζει η νέα ρύθμιση, γιατην οποία εκδήλωσαν την πρόθεσή τους δυο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να παραιτηθούν. Πρόκειται για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Ο πρώτος ανέφερε σε συνομιλητές του ότι: «δεν θα κάνω χρήση της διάταξης που καταργεί το ασυμβίβαστο βουλευτή-ευρωβουλευτή». Αυτό σημαίνει ουσιαστικά ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα παραιτηθεί από βουλευτής για να βάλει υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές. Μάλιστα, ο ίδιος, μιλώντας με συνομιλητές του, σημείωσε: «Κατ΄ επανάληψη είχα μιλήσει για την ηθική στην πολιτική και τους άγραφους κανόνες».

Tην πρόθεσή της να μην κάνει χρήση της σχετικής τροπολογίας και να παραιτηθεί από τη θέση της βουλευτού, από τη στιγμή που είναι υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρωβουλή, γνωστοποίησε και η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κυρία Ασημακοπούλου τονίζει πως «εννοείται ότι δεν μπορείς να καταψηφίζεις μια διάταξη και μετά να τη χρησιμοποιείς» προσθέτοντας πως «αυτό κάνω και τώρα παραμένοντας πιστή στις αρχές και αξίες που ακολούθησα σε όλη μου την πορεία ενασχόλησης με τα κοινά».

Πάντως, οι δύο παραιτήσεις των βουλευτών της ΝΔ θέτουν το ζήτημα για τη διαδοχή της βουλευτικής έδρας στη Β’ Αθηνών. Πρώτος επιλαχών για την έδρα της ΝΔ στη Β’ Αθηνών είναι ο Αργύρης Ντινόπουλος, ο οποίος όμως είναι υποψήφιος στο δήμο Βριλησσίων. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του, ο Αργύρης Ντινόπουλος, όπως όλα δείχνουν τουλάχιστον, δεν θα δεχθεί τη θέση του βουλευτή. Δεύτερη επιλαχούσα είναι η Ζωή Ράπτη. Ωστόσο, εάν έρθει και δεύτερη παραίτηση (σ.σ  αυτή της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου) μένει να δούμε ποιοι επιλαχόντες της ΝΔ θα λάβουν τις δυο έδρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα