Μετά το Πάσχα η επιστροφή στην κανονικότητα

από fimotro

Αναμένεται τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού για τον οδικό χάρτη επιστροφής στην κανονικότητα

Με τηλεοπτικό μήνυμα, σήμερα ή αύριο Πέμπτη, πιθανολογείται ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ανακοινώσει την απόφαση της κυβέρνησης να μην επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα και θα παρουσιάσει το οδικό χάρτη επιστροφής στην κανονικότητα.

Ως χρονικό ορόσημο για την έναρξη της χαλάρωσης των μέτρων, προσδιορίζονται τα μέσα Μαΐου, οπότε και ξεκινά η τουριστική δραστηριότητα, όπως το προσδιόρισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του χθες σε διαδικτυακό σεμινάριο στο πλαίσιο της «Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών Plus» της Νέας Δημοκρατίας.

«H υγειονομική κρίση με το έναν ή τον άλλο τρόπο φτάνει στο τέλος της. Οι εμβολιασμοί έχουν αυξηθεί σημαντικά και θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο τους επόμενους δύο μήνες. Θα βοηθήσει ο καιρός, θα βοηθήσουν τα self-test και είναι δεδομένο ότι εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος -το οποίο, πιστεύω, ότι θα είμαστε σε θέση να το προσδιορίσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια τις επόμενες ημέρες- θα αρχίσουμε να επιστρέφουμε σε ρυθμούς κανονικότητας και η οικονομική δραστηριότητα θα αρχίσει και πάλι να παίρνει μπρος. Mε προφανώς, ημερομηνία ορόσημο τα μέσα Μαΐου, όπου σκοπεύουμε να ανοίξουμε τον τουρισμό μας -ο οποίος είναι τόσο σημαντικός για την ελληνική οικονομία- σε επισκέπτες από το εξωτερικό υπό την προϋπόθεση ότι αυτοί θα είναι είτε εμβολιασμένοι, είτε θα έχουν περάσει την ασθένεια, είτε θα έχουν έρθει με ένα αρνητικό test», τόνισε χαρακτηρισιτκά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τους λόγους που οδηγούν σε ένα ακόμη Πάσχα σητν πόλη αλλά και τον οδικό χάρτη για το άνοιγμα ραστηριοτήτων.

Την Τετάρτη συνεδριάζει εκτάκτως η επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τις τελικές εισηγήσεις της στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ενώ έως το Πάσχα θα βαδίσουμε με το lockdown ως έχει, από εκεί και ύστερα ξεκινά ένα «μαζικό άνοιγμα» κοινωνίας και οικονομίας. Ο σχεδιασμός αυτός της κυβέρνησης θέλει να ανοίγει πρώτα, πλήρως, το λιανεμπόριο.

Έτσι, φαίνεται πως αμέσως μετά το Πάσχα, δηλαδή στις 5 Μαΐου τα καταστήματα λιανικής αναμένεται να υποδέχονται πελάτες ελεύθερα, χωρίς τον περιορισμό του SMS στο 13032 με μόνο περιορισμό τον ανώτατο επιτρεπόμενο αριθμό καταναλωτών βάσει τετραγωνικών.

Στην συνέχεια, την ίδια εβδομάδα, δηλαδή από τις 5 ή το αργότερο έως τις 10 Μαΐουαναμένεται να επαναλειτουργήσει μετά από μήνες η εστίαση. Καφετέριες, εστιατόρια κ.λ.π, θα σηκώσουν ρολά και θα υποδεχθούν τους πελάτες πάντα σε εξωτερικούς χώρους ικανοποιώντας έτσι ένα αίτημα σύσσωμου του πολιτικού κόσμου ο οποίος βλέπει την εστίαση ως αντίβαρο στα ολοένα και αυξανόμενα κορωνοπάρτι στις πλατείες.

Ακολουθούν τα σχολεία, με την 10η Μαΐου να θεωρείται η πιο πιθανή, άλλωστε αποτελεί και την εισήγηση του υπουργείου Παιδείας και φτάνουμε στις 14 Μαΐου όποτε και ανοίγει ο τουρισμός. Με τον παραπάνω βηματισμό η κοινωνία και η οικονομία θα λειτουργούν σε ένα πλαίσιο όσο το δυνατόν περισσότερης κανονικότητας προκειμένου η τουριστική βιομηχανία αλλά και η εγχώρια αγορά να ξεκινήσουν να συμβάλλουν και πάλι στην Οικονομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα