Μέσω ειδικής πλατφόρμας το πιστοποιητικό εμβολιασμού

από fimotro

Διευκρινίσεις για το πιστοποιητικό εμβολιασμού που θα χορηγείται στους πολίτες, έδωσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς. Όπως είπε, θα δίνεται η δυνατότητα σε όσους εμβολιαστούν να λαμβάνουν ένα πιστοποιητικό για δική τους χρήση, μέσω μιας πλατφόρμας που θα τεθεί σε λειτουργία μέσα στον Ιανουάριο.

Συμπλήρωσε πως μέχρι αυτή τη στιγμή το εν λόγω πιστοποιητικό δεν προβλέπεται να ζητηθεί από κάποια άλλη υπηρεσία. Οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν στη συνέχεια σε επίπεδο ΕΕ.

Ερωτηθείς πότε θα εμβολιαστεί ο ίδιος, ο Γιώργος Γεωργαντάς είπε πως καθώς δεν ανήκει στις ευπαθείς ομάδες θα κάνει το εμβόλιο όταν θα έρθει η σειρά του.

Σχετικά με τον σχεδιασμό για τον εμβολιασμό για τον γενικό πληθυσμό, είπε ότι θα ξεκινήσει μετά τις 15 Ιανουαρίου και ο κάθε πολίτης θα μπορεί να ενημερώνεται μέσα από τη σχετική πλατφόρμα. Όσοι έχουν προτεραιότητα θα λαμβάνουν ένα sms με ραντεβού, το οποίο θα μπορούν να αλλάξουν μέχρι μια φορά αν δεν τους εξυπηρετεί.

Για να καθοριστεί η σειρά προτεραιότητας θα ελέγχονται μια σειρά αρχείων και κυρίως η συνταγογράφηση των πολιτών μέσα από το σύστημα της άυλης συνταγογράφησης.

Επίσης και μεταξύ άλλων, ο γιώργος. Γεωργαντάς είπε πως θα υπάρξει μέριμνα και για όσους θα πρέπει να εμβολιαστούν, αλλά μένουν σε απομακρυσμένες περιοχές κι έχουν πρόβλημα μετακίνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα