Μέρισμα 1,5 ευρώ ανά μετοχή από ΟΠΑΠ

από fimotro

Ανθεκτικότητα έναντι της πανδημίας επέδειξε ο ΟΠΑΠ, που ανέκαμψε πέρυσι, σε σχέση με το 2020, όπως ανέφερε ο εκτελεστικός πρόεδρος του ομίλου Καμίλ Ζίγκλερ κατά τη χθεσινή ετήσια γενική συνέλευση. Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ Γιαν Κάρας αναφέρθηκε στη στρατηγική «Fast Forward» του ομίλου, με βασικούς άξονες, μεταξύ άλλων, την πελατοκεντρική στρατηγική, τα καταστήματα (retail), τη δραστηριότητα στο Διαδίκτυο, την τεχνολογία και το προσωπικό. Οπως σημείωσε, η online δραστηριότητα εμφανίζει τις καλύτερες από ποτέ επιδόσεις σε επίπεδο πελατών και εσόδων. Ο ΟΠΑΠ θα προχωρήσει στη διανομή μερίσματος 0,50 ευρώ ανά μετοχή, όπως και σε επιστροφή κεφαλαίου 0,90 ευρώ ανά μετοχή. Συμπεριλαμβανομένου του προμερίσματος ύψους 0,10 ευρώ που ήδη έχει διανεμηθεί, οι μέτοχοι θα λάβουν συνολικά 1,50 ευρώ ανά μετοχή. Η γενική συνέλευση έγινε με ευρεία συμμετοχή, που ξεπέρασε το 78%.

Στο Twitter το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης

Λογαριασμό στο Twitter απέκτησε το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, μέσω του https://twitter.com/greece20gov θα κοινοποιούνται οι εξελίξεις για την πορεία υλοποίησης των έργων και των μεταρρυθμίσεων του «Ελλάδα 2.0». Επίσης, από τον λογαριασμό θα μπορούν να ενημερωθούν οι φορείς, οι επιχειρήσεις και οι πολίτες για τον προγραμματισμό των επικείμενων προσκλήσεων, τους τρόπους χρηματοδότησης των επενδυτικών σχεδίων κ.λπ. Σύμφωνα με το υπουργείο, το πρόγραμμα, που περιλαμβάνει 106 επενδύσεις και 68 μεταρρυθμίσεις, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Σε εξέλιξη τα έργα στα data centers της Lamda Hellix

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι κατασκευαστικές εργασίες στα κέντρα δεδομένων της Lamda Hellix. Αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται το ATH3, του οποίου οι εργασίες ξεκίνησαν το περασμένο φθινόπωρο, ενώ ολοκληρώνεται η επέκταση του ATH2. Σε ό,τι αφορά το τελευταίο, ένα από τα πιο απαιτητικά εγχειρήματα που έλαβε χώρα επιτυχώς πριν από μερικές ημέρες, περιελάμβανε την εγκατάσταση στην οροφή του ειδικού ψυκτικού μηχανήματος.

Προς παράταση οι φορολογικές δηλώσεις

Είκοσι ημέρες απομένουν για να ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων των εισοδημάτων που εισπράχθηκαν το 2021. Ωστόσο, το ενδιαφέρον των φορολογουμένων είναι μικρό, καθώς μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 2.447.325 δηλώσεις, σε σύνολο 6,4 εκατ. δηλώσεων. Δηλαδή, μέχρι τις 30 Ιουνίου θα πρέπει να υποβάλλονται σε ημερήσια βάση περισσότερες από 195.000 δηλώσεις, κάτι πρακτικά αδύνατον. Οπως όλα δείχνουν, η παράταση είναι πολύ κοντά. Τα σενάρια είναι δύο. Ή θα δοθεί παράταση μέχρι τις 15 Ιουλίου ή μέχρι τις 29 Ιουλίου, οπότε και θα πρέπει να καταβληθεί ταυτόχρονα η πρώτη δόση του φόρου.

Στο «σκοτάδι» η αγορά ακινήτων

Εξακολουθεί να παραμένει «τσακωμένη» η ελληνική αγορά ακινήτων με έννοιες όπως διαφάνεια και έγκαιρη ενημέρωση υποψήφιων επενδυτών και λοιπών φορέων του κλάδου. Σε λίγες ημέρες ολοκληρώνεται το δεύτερο τρίμηνο του έτους, ωστόσο στην αγορά εξακολουθούμε να περιμένουμε στοιχεία, όπως η πορεία των χορηγήσεων αδειών παραμονής προς πολίτες εκτός Ε.Ε. στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος «Χρυσή Βίζα», με τα τελευταία επίσημα στοιχεία να έχουν ενημέρωση 31 Ιανουαρίου. Αντίστοιχα, η ΤτΕ δεν έχει ακόμα εκδώσει τους δείκτες τιμών κατοικιών για το πρώτο τρίμηνο του 2022, ενώ δεν έχει ενημερώσει ούτε και για την εικόνα από τις εισροές κεφαλαίων από το εξωτερικό για την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα, όπου επίσης η τελευταία ενημέρωση αφορά το τέλος του 2021. Στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει, πολλά έχουν διαφοροποιηθεί στην οικονομία, καθώς η ενεργειακή κρίση έχει κορυφωθεί, όπως άλλωστε και ο πληθωρισμός, ενώ έχει ξεσπάσει και εξακολουθεί να μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα