Μενδώνη για το αναβατόριο: Μονόδρομος η αντικατάσταση από ένα σύγχρονο μηχάνημα

από fimotro

«Μονόδρομο» χαρακτήρισε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, την οριστική αντικατάσταση του αναβατορίου στην Ακρόπολη, που εμφάνισε νέα βλάβη, από ένα σύγχρονο μηχάνημα.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, η κυρία Μενδώνη δήλωσε πως το υπουργείο Πολιτισμού ενημερώθηκε χθες αμέσως από την αρμόδια εφορία αρχαιοτήτων και ενημερώθηκαν άμεσα οι αρμόδιοι παράγοντες. «Ελπίζω μέχρι αύριο το μεσημέρι να έχουμε πλήρη εικόνα για το τι συμβαίνει», είπε.

«Το αναβατόριο τοποθετήθηκε το 2004 με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων. Έχουν περάσει 15 χρόνια και ο ανελκυστήρας έχει γεράσει. Φαίνεται ότι είναι μονόδρομος η οριστική αντικατάστασή του από ένα σύγχρονο μηχάνημα», σημείωσε η υπουργός Πολιτισμού, επισημαίνοντας πως αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα.

«Μέριμνά μας είναι να δούμε πώς θα αποκατασταθεί με ασφάλεια για τους επισκέπτες το υπάρχον και στη συνέχεια να δρομολογήσουμε τα βήματα για την οριστική λύση», υπογράμμισε η υπουργός Πολιτισμού και πρόσθεσε:

«Πιστεύω ότι αύριο μέσα στην ημέρα θα μπορέσουμε να δώσουμε τα βήματα που πρέπει να γίνουν, ώστε να λειτουργήσει με απόλυτη ασφάλεια το υπάρχον και μετά να δρομολογήσουμε τη μόνιμη λύση ενός σύγχρονου αναβατορίου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα