Μεϊμαράκης: Να θέσουμε τις βάσεις μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής

από Philippos

Tη θετική γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία, τη Μολδαβία και τη Γεωργία χαιρέτισε ο αντιπρόεδρος της ΚΟ του ΕΛΚ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατά την παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες παρουσία της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Μία απόφαση (της Κομισιόν), που – όπως είπε- «αποτελεί ένα ηχηρό μήνυμα απέναντι σε αλυτρωτικές και αναθεωρητικές διαθέσεις».

Παράλληλα, υπογράμμισε, ότι «η ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην ευρωπαϊκή οικογένεια οφείλει να αποτελεί πλέον κοινή επιδίωξη όλων των Ευρωπαίων ηγετών και πρέπει να τεθούν οι βάσεις για την άμεση ένταξή τους, χωρίς ωστόσο να παραβλέπουμε την ανάγκη σεβασμού των διμερών συνθηκών».

«Πρέπει επίσης να κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε το μέλλον της Ευρώπης», προσέθεσε σε άλλο σημείο της παρέμβασής του ο κ. Μεϊμαράκης και, καταλήγοντας, είπε: «Είναι η στιγμή να θέσουμε τις βάσεις για την αναθεώρηση των συνθηκών, πάντοτε με στόχο τη βελτίωση της ζωής και της καθημερινότητας του Ευρωπαίου πολίτη. Είναι η στιγμή, λοιπόν, να κάνουμε πράξη τα συμπεράσματα της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης και να θέσουμε τις βάσεις μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής στον τομέα της ενέργειας, της υγείας, της παιδείας και της άμυνας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα