Μεγάλος κίνδυνος θανάτου από την υδροξυχλωροκίνη

από fimotro

Έρευνα που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή στο επιστημονικό περιοδικό The Lancet συνδέει τη φαρμακευτή ουσία υδροξυχλωροκίνη με αυξημένο κίνδυνο θανάτου και καρδιακά νοσήματα.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η υδροξυχλωροκίνη και η χλωροκίνη δεν ωφέλησαν τους ασθενείς με κορωνοϊό, είτε όταν χορηγήθηκαν μόνες τους είτε σε συνδυασμό με κάποιο αντιβιοτικό.

Η έρευνα εξέτασε το ιατρικό ιστορικό 15.000 ανθρώπων που έλαβαν τις δύο φαρμακευτικές ουσίες και ένα αντιβιοτικό.

Οι ασθενείς αυτοί είχαν υψηλότερο κίνδυνο θανάτου από 81.000 ασθενείς που δεν έλαβαν τις ουσίες αυτές.

Ειδικότερα, οι ασθενείς στους οποίους χορηγήθηκε μόνο υδροξυχλωροκίνη εμφάνισαν αυξημένο κίνδυνο θανάτου κατά 34% και αυξημένο κίνδυνο σοβαρής καρδιακής αρρυθμίας κατά 137%. Για τους ασθενείς στους οποίους χορηγήθηκε υδροξυχλωροκίνη και ένα αντιβιοτικό, το κοκτέιλ που έχει διαφημίσει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο κίνδυνος θανάτου ήταν αυξημένος κατά 45% και ο κίνδυνος σοβαρής καρδιακής αρρυθμίας κατά 411%.

Στους ασθενείς που πήραν χλωροκίνη ο κίνδυνος θανάτου ήταν αυξημένος κατά 37% και ο κίνδυνος σοβαρής καρδιακής αρρυθμίας κατά 256%. Για τους ασθενείς που έλαβαν χλωροκίνη μαζί με ένα αντιβιοτικό, ο κίνδυνος θανάτου ήταν αυξημένος κατά 37% και ο κίνδυνος σοβαρής καρδιακής αρρυθμίας κατά 301%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα