Μεγάλη ουρά στο λαϊκό προσκύνημα για τη σορό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

από fimotro

Χιλιάδες πολίτες από τα ξημερώματα βρίσκονται έξω από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη

Χιλιάδες πολίτες από τα ξημερώματα έχουν σχηματίσει μεγάλες ουρές έξω από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη, όπου έχει μεταφερθεί η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Κόσμος από διάφορες γωνιές της Ελλάδας είχε φθάσει στην Αθήνα ήδη από χθες, αναμένοντας να αποχαιρετήσει τον Κωνσταντίνο. Η ουρά νωρίς το πρωί, αμέσως αφότου η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου έφθασε στο παρεκκλήσι, υπολογιζόταν σε 400 άτομα. Πλέον ο κόσμος είναι περισσότερος και φθάνει περίπου μέχρι το Μοναστηράκι.

Το λαϊκό προσκύνημα θα διαρκέσει μέχρι τις 10:30 το πολύ τις 11, και μέχρι τότε αναμένεται να έχουν προσκυνήσει τη σορό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου κάποιες χιλιάδες πολιτών.

5780619

5780617

5780613

5780601

5780512

Στις 12 η κηδεία τους τέως βασιλιά

Εν συνεχεία, στις 12 το μεσημέρι θα τελεστεί η Εξόδιος Ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, ενώ θα συμμετάσχουν και οι συνοδικοί αρχιερείς-μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας, πρόσβαση στον Μητροπολιτικό Ναό θα έχουν αυστηρά οι προσκεκλημένοι της. Στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου η κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον αντιπρόεδρό της, Παναγιώτη Πικραμμένο, και την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Κηδεία Έκπτωτου Βασιλιά

Η διάταξη των θέσεων θα γίνει βάσει πρωτοκόλλου. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος που θα προεξάρχει της Εξοδίου Ακολουθίας θα βρίσκεται στην Ωραία Πύλη και δίπλα του, δεξιά και αριστερά, θα βρίσκονται οι 12 συνοδικοί μητροπολίτες, 6 και 6. Ακολούθως, αμέσως μετά, η χορωδία του ναού και μπροστά από τον Δεσποτικό Θρόνο θα βρίσκεται η οικογένεια: η σύζυγος του εκλιπόντος Άννα Μαρία, τα παιδιά του, οι αδερφές του, η επίτιμη βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία και η Ειρήνη.

5780517

Αριστερά από την οικογένεια θα βρίσκονται οι εν ενεργεία αρχηγοί κρατών. Δηλαδή, τα βασιλικά ζεύγη της Ισπανίας, της Ολλανδίας, της Σουηδίας, η βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα, ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό και ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου Ερρίκος. Πίσω τους, οι πρώην βασιλείς και θα ακολουθούν οι διάδοχοι των θρόνων.

Στη λίστα με τους υψηλούς προσκεκλημένους που θα παρακολουθήσουν την Εξόδιο Ακολουθία βρίσκονται περίπου και 60 Έλληνες, οι οποίοι υπήρξαν στενοί φίλοι, πρώην συμμαθητές του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, επιχειρηματίες και πολιτικοί. Επίσης, το παρών θα δώσουν ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Μητροπολίτης Λαοδικείας Θεοδώρητος και εκπρόσωποι Αυτοκέφαλων Ορθόδοξων Εκκλησιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα