Μεγάλη μείωση μετακινήσεων στην Αττική

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Λίγος κόσμος μετακινήθηκε το Σάββατο εκτός Δήμων

Αισθητή μείωση στην κίνηση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες που δεν είχαν τεθεί ακόμα σε ισχύ τα νέα μέτρα ήταν η κίνηση του Σαββάτου. Ελάχιστοι πολίτες μετακινήθηκαν εκτός δήμων και οι μετακινήσεις επειδή ήτα λίγες δεν υπήρχε κίνσηη στους δρόμους.

Αισθητά μειωμένη ήταν η κίνηση στο παραλιακό μέτωπο της πρωτεύουσας αλλά και στην Πάρνηθα. Σημειώνεται ότι με βάση όσα ίσχυαν από την έναρξη του τρέχοντος lockdown, στις αρχές Νοεμβρίου, έως και τα ξημερώματα της Πέμπτης, επιτρεπόταν η μετακίνηση εκτός δήμου με μεταφορικό μέσο και τον κωδικό 6 ώστε πολίτες περιοχών με μικρή αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο να μπορούν να μετακινούνται σε άλλες περιοχές του Λεκανοπεδίου. Πλέον ο κωδικός 6 ισχύει μόνο για μετακίνηση πεζή ή με ποδήλατο.

Την ίδια στιγμή, συναγερμός έχει σημάνει για δύο νέα μεταλλαγμένα στελέχη, που εντοπίστηκαν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αττική.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού OPEN τα νέα στελέχη φαίνεται να είναι ανθεκτικά στο εμβόλιο κορωνοϊού.

Εντοπίστηκαν από το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Το ένα είναι παραλλαγή του βρετανικού στελέχους και το άλλο έχει την ίδια μετάλλαξη, η οποία περιλαμβάνεται στα στελέχη της Νότιας Αφρικής και της Βραζιλίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα