Μεγάλη φθορά εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στις έρευνες που μέτρησαν τη δήλωση Κατρούγκαλου

από fimotro

Οι δημοσκόποι εκτιμούν ότι θα χάσει δυο μονάδες από το ποσοστό που είχε πριν – Με το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στην κοινωνία δεν θα ξεπεράσει το 26%

Πολύ άσχημα είναι τα μαντάτα για τον ΣΥΡΙΖΑ από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων που πρόλαβαν και μέτρησαν τις αντιδράσεις για τις δηλώσεις Κατρούγκαλου. Αν και τα δείγματα που έχουν προστεθεί δεν είναι τεράστια, εν τούτοις φαίνεται ότι υπάρχει καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ κατά δυο μονάδες σε όλες τις μετρήσεις που έχουν συμπεριλάβει τα όσα έγιναν. μ ε τον πρώην υπουργό.

Και οι τρεις πανελλαδικές μετρήσεις έχουν συμπεριλάβει συνολικά ένα δείγμα περίπου 450 ατόμων (150 ερωτηματολόγια σε κάθε έρευνα) και από το οποίο προκύπτει η σημαντική μείωση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ που μαζί με τους αναποφάσιστους μπορεί να ρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστά κάτω από 26%. Στις ίδιες μετρήσεις αυξάνεται ακόμα περισσότερο η παράσταση νίκης της ΝΔ, προφανώς γιατί πλέον ούτε οι φανατικοί υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύουν ότι θα κερδίσει το κόμμα του τις εκλογές.

Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, έχει υποστεί σοκ ο κομματικός μηχανισμός  του ΣΥΡΙΖΑ. Χθες στην συγκέντρωση του Συντάγματος όλοι συζητούσαν για τον Κατρούγκαλο, εμφανώς απογοητευμένοι για τις δηλώσεις και τις συνέπειες που θα έχουν αυτές.

Το βαρύ κλίμα που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε η στάση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος στην κεντρική του προεκλογική ομιλίας απέφυγε να αναφερθεί στο όνομα του στενού του συνεργάτη και κορυφαίου στελέχους της Κουμουνδούρου, μετά το σάλο που προκλήθηκε και επεχείρησε με αυστηρό ύφος να πάρει αποστάσεις.

Το έπαιξε “θύμα” ο Κατρούγκαλος γιατί έβλεπε ότι δεν θα εκλεγεί;

Εν τω μεταξύ, με συνοπτικές διαδικασίες και μετά από πολλά οργισμένα τηλεφωνήματα υποχρεώθηκε ο Γιώργος Κατρούγκαλος να δηλώσει ότι αποσύρεται από την εκλογική μάχη, μετά τη δήλωση του περί επαναφοράς της εισφοράς 20% από τους ελεύθερους επαγγελματίες στα ασφαλιστικά ταμεία και την ομαδική επίθεση που δέχτηκε από τη μεσαία τάξη της χώρας.

Οι κακές γλώσσες λένε ότι ο κ. Κατρούγκαλος ίσως και να μη στενοχωρήθηκε τόσο από αυτή την αναγκαστική απόσυρση, αφού ήξερε ότι οι πιθανότητες εκλογής του στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό Βόρειο Τομέα της Αθήνας ήταν μικρές.

Γνωρίζοντας, ωστόσο, εκ των προτέρων ότι δεν υπήρχε χρόνος για να βγει το όνομα του από τα ψηφοδέλτια, αποσύρθηκε εκ του ασφαλούς και μπορεί πλέον να πλασάρει τον εαυτό του ως θύμα της μονταζιέρας της Νέας Δημοκρατίας ή και να επενδύσει στη συμπάθεια και στον σταυρό των πιο φανατικών ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Και αν εκλεγεί, βλέπουμε…

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα