Μέχρι και το γκάλοπ της ΕΦΣΥΝ βλέπει καθαρή ήττα ΣΥΡΙΖΑ με 9% διαφορά

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News

Σε πραγματικές συνθήκες εκλογών κοινή είναι η εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχανε σήμερα με διαφορά από 10% έως 12%

Καθαρή ήττα του ΣΥΡΙΖΑ με 9% διαφορά (που σε συνθήκες εκλογών είναι 10-12 μονάδες διαφορά) δείχνει μια ακόμα δημοσκόπηση, της Prorata αυτή τη φορά, για την φιλική προς τον ΣΥΡΙΖΑ Εφημερίδα των Συντακτών. Στην πρόθεση ψήφου, η Ν.Δ. προηγείται με 33% δείχνοντας τρομερή ανθεκτικότητα παρά τις τρεις μονάδες λιγότερο σε σχέση με τη μέτρηση του Νοεμβρίου που λάμβανε 36% και ακολουθεί σε απόσταση 9 μονάδων διαφοράς ο ΣΥΡΙΖΑ με 24%.

Το αξιοσημείωτο και ανησυχητικό για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι και αυτή τη φορά δεν καταφέρνει να εισπράξει από την υποχώρηση του αντιπάλου του μένοντας «κολλημένος» στα ποσοστά προ τριών μηνών.

Στην τρίτη θέση, ελαφρώς ενισχυμένο, εμφανίζεται το Κίνημα Αλλαγής με 5,5% και έπονται το ΚΚΕ με 4,5%, το ΜέΡΑ25 με 3,5% και τελευταία η Ελληνική Λύση με 2,5%.

Σημαντική παράμετρος, καθώς πρόκειται για μια ιδιαίτερα μεγάλη δεξαμενή που -υπό όρους- θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα, είναι οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι, οι οποίοι, μαζί με όσους απάντησαν ότι θα ρίξουν λευκό, άκυρο ή δεν θα ψηφίσουν, δημιουργούν άθροισμα της τάξης του 21%.

Πάντως αν αύριο διεξάγονταν εκλογές, τη Ν.Δ. θα ψήφιζαν οι ηλικίες άνω των 55 ετών σε ποσοστό 40% και τον ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 27%, στοιχείο που δείχνει ότι και τα δύο κόμματα έχουν καλύτερη διεισδυτικότητα στους πιο ηλικιωμένους ανθρώπους.

Στις παραγωγικές ηλικίες, 35-54 ετών, οι ψηφοφόροι που συμμετείχαν στην έρευνα επιλέγουν κατά 28% τη Ν.Δ. και κατά 20% τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στις ακόμη μικρότερες ηλικίες, 17-34 ετών, καταγράφεται ισοψηφία, με 21% τόσο για τη Ν.Δ. όσο και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ανάλογη είναι και η εικόνα από την ικανοποίηση για το έργο της Ν.Δ. ως κυβέρνησης, όπου στις μικρότερες ηλικίες η φθορά της κυβέρνησης είναι ιδιαίτερα εμφανής, με ποσοστά ικανοποίησης κάτω από 30%.

Τέλος, ως προς την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί το προβάδισμα με 41% έναντι 27% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ κανέναν από τους δύο δεν θεωρεί κατάλληλο το 31% των ερωτηθέντων.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα