Και το γκάλοπ της ΕΦΣΥΝ δείχνει μπροστά τη ΝΔ με 9%

από fimotro

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση μεγαλύτερη δυσαρέσκεια υπάρχει για την αντιπολίτευση από την κυβέρνηση!

Σε πραγματικές συνθήκες εκλογών σήμερα η ΝΔ θα κέρδιζε με 10%-12% διαφορά

Αυτό που βλέπουν όλοι μετριοπαθείς στην κοινωνία, ότι δηλαδή η ΝΔ προηγείται με μεγαλύτερη διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ απ΄ότι κέρδισε τις τελευταίες εκλογές ήρθε να επιβεβαιώσει μια ακόμα δημοσκόπηση και μάλιστα για λογφαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών. Και ενώ στην πραγματικότητα η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ κινείται περίπου στο 10%-12% καθαρό προβάδισμα εννέα ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Prorata που διενεργήθηκε για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 33% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ, διαφορά που παραμένει ακριβώς η ίδια από την τελευταία δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας, τον Φεβρουάριο.

Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 6% (5,5% στην τελευταία μέτρηση) και το ΚΚΕ με 4,5% που παραμένει σταθερό. Ελληνική Λύση με 3% (από 2,5%) και το ΜέΡΑ25 με 3% (από 3,5%) στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντιστοίχως. Ενας στους 5 (ποσοστό 20,5 %) δηλώνουν αναποφάσιστοι και 6% δηλώνει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα.

Αναφορικά με το πόσο ευχαριστημένοι είναι οι πολίτες από την κυβέρνηση, το 34% εμφανίζεται γενικά ευχαριστημένο ενώ το 64% δηλώνει καθόλου ή όχι ιδιαίτερα ευχαριστημένο.

Περισσότερο δυσαρεστημένοι, όμως, εμφανίζονται οι πολίτες από την αντιπολίτευση καθώς αρνητικά αξιολογούν τον ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 78% και μόνο 20% εκφράζει ικανοποίηση.

Σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται κατά 43% αποτελεσματικός ως προς την επίλυση των σημαντικών ζητημάτων με το 65% να απαντά ότι είναι δεν συναισθάνεται τα προβλήματα και τις ανησυχίες των πολιτών.

Να χαλαρώσουν τα μέτρα ζητά το 61% έναντι ποσοστού μόλις 17% που επιθυμεί την περαιτέρω αυστηροποίησή τους και 16% που προκρίνει την παράταση της ισχύος τους.

Τέλος, ως προς τη διαχείριση της πανδημίας, το 63% των πολιτών αξιολογούν σίγουρα και μάλλον αρνητικά την κυβέρνηση, ποσοστό που καταγράφει αύξηση 8% από την προηγούμενη έρευνα. Η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει μεθοδικά τα υλοποιούμενα μέτρα, υποστηρίζει το 66% των ερωτηθέντων, άποψη που συμμερίζεται ακόμη και ένα στα δύο άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως δεξιοί. Το ποσοστό εκτοξεύεται στο 74% στους νέους από 17 εώς 34 ετών.

Σ.Σ. Fimotro: Το έχουμε επισημάνει δεκάδες φορές. Η πραγματική διαφορά σήμερα της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 10%-12%. Την συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν έχει γίνει κάτι που να έχει αλλάξει σημαντικά τα ποσοστά των δυο κομμάτων. Εάν σήμερα είχαμε εκλογές η ΝΔ θα έπαιρνε 37%-38% και ο ΣΥΡΙΖΑ 26%-27%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα