Με τον Δ. Κουτσούμπα συναντήθηκε η Ένωση Ιδιοκτητών Εφημερίδων

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΙΗΕΑ συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ κύριο Δημήτρη Κουτσούμπα, στα γραφεία του ΚΚΕ, συνεχίζοντας τις επαφές του με τους επικεφαλής όλων  των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Στη συνάντηση,  από την πλευρά  του ΚΚΕ συμμετείχαν επίσης το μέλος του ΠΓ, κύριος Κύριλλος Παπασταύρου, διευθυντής του Ριζοσπάστη (ιστορικό μέλος της ΕΙΗΕΑ) όπως επίσης και ο κύριος Γιάννης Γκιόκας μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του γραφείου τύπου.

Στόχος της συνάντησης ήταν η  ενημέρωση του ΓΓ του ΚΚΕ για τα μείζονα θέματα που απασχολούν τον έντυπο τύπο   την τελευταία πενταετία και παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην πολλάκις εξαγγελθείσα οικονομική ενίσχυση των εφημερίδων που ακόμη εκκρεμεί, στην ανάγκη για θέσπιση του μηδενικού ΦΠΑ στην τιμή πωλήσεως και στον κύκλο εργασιών της έκδοσης της εφημερίδας και στην προστασία των Πνευματικών Δικαιωμάτων – νομοσχέδιο ενσωμάτωσης της Οδηγίας για τα Πνευματικά Δικαιώματα.

Το ΔΣ της ΕΙΗΕΑ αναφέρθηκε επίσης στις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στις επιχειρήσεις του  Έντυπου Τύπου, οι οποίες καθιστούν την ανάγκη για λήψη αποφάσεων και ενεργειών  κατεπείγουσα.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ  ακούγοντας τις θέσεις του ΔΣ της ΕΙΗΕΑ εξέφρασε την στήριξη του στα αιτήματα  των επιχειρήσεων του εντύπου τύπου και των εργαζομένων σε αυτές, συμπληρώνοντας ότι η κρατική διαφήμιση  θα πρέπει να γίνεται με πλήρη διαφάνεια και με βάση αντικειμενικά κριτήρια.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα