Με την Όμικρον θα αποκτήσουμε ανοσία τουλάχιστον για ένα χρόνο

από fimotro

Αυτό υποστηρίζει δημοσίως ο Μπιλ Γκέιτς

Ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς σε συζήτηση που είχε στο Twitter με την καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, σχολίασε ότι η γρήγορη εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον θα οδηγήσει στη μείωση των κρουσμάτων και στην μετατροπή του κορονοϊού σε απλή εποχική γρίπη.

Ο ίδιος συγκεκριμένα γράφει ότι «Μια πιο μεταδοτική παραλλαγή δεν είναι πιθανή, αλλά έχουμε εκπλαγεί πολύ κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας. Η Όμικρον θα δημιουργήσει πολλή ανοσία τουλάχιστον για την επόμενη χρονιά». Προσθέτει ότι ίσως χρειαστούν ετήσιοι εμβολιασμοί για κάποιο διάστημα.

«Καθώς οι χώρες βιώνουν τα κύματα της Όμικρον, τα συστήματα υγείας τους θα τεθούν υπό αμφισβήτηση. Τα περισσότερα από τα σοβαρά κρούσματα θα αντιστοιχούν σε μη εμβολιασμένα άτομα. Όταν η Όμικρον διαδοθεί από χώρα σε χώρα, τότε για τον υπόλοιπο χρόνο θα πρέπει να βλέπουμε πολύ λιγότερα κρούσματα. Αυτός είναι ο λόγος που η νόσος Covid-19 μπορεί να αντιμετωπιστεί περισσότερο σαν την εποχική γρίπη».

Επαναλαμβάνει επίσης ότι «θα υπάρξουν μελλοντικές επιδημίες από άλλα είδη, επομένως πρέπει να επενδύσουμε ώστε να είμαστε έτοιμοι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα