Ο Φινλανδο- Καναδός σχεδιαστής αντιμετωπίζει την κατηγορία ότι η επιχείρηση μόδας του δεν αποτελούσε άλλο από «βιτρίνα» για τις παράνομες δραστηριότητές του.

Το κατηγορητήριο εναντίον του περιλαμβάνει 9 διαφορετικές κατηγορίες για τράφικινγκ και εκβιασμό, ενώ υποδεικνύει ότι από το 1995 έως το 2020, ο Νάιγκαρντ, σε συνεργασία με υπαλλήλους του, προσέφερε στα θύματά του δουλειές στο χώρο της μόδας και του μόντελινγκ, παρασύροντάς τα στο κύκλωμα εκμετάλλευσης.

Τα θύματα υφίσταντο σεξουαλικές επιθέσεις, τους χορηγούνταν με το ζόρι ναρκωτικά και εξαναγκάζονταν σε συνεύρεση με τον ίδιο τον Νάιγκαρντ.

Πολλά από τα θύματα ήταν ανήλικα κορίτσια, που συχνά προέρχονταν από μη προνομιούχες οικογένειες ή είχαν βιώσει ξανά την κακοποίηση ή την αμέλεια στο οικογενειακό τους περιβάλλον.

Ο Νάιγκαρντ συνελήφθη την Δευτέρα από τις καναδικές αρχές και κρατείται στο Γουίνιπεγκ του Καναδά.

Η εταιρεία του είχε 40 παραρτήματα σε περιοχές όπως οι Μπαχάμες, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, στα οποία απασχολούταν προσωπικό με κύριο ρόλο την «στρατολόγηση» υποψήφιων θυμάτων του κυκλώματος.

Η «στρατολόγηση» φαίνεται πως συνέβαινε συχνά κατά την διεξαγωγή πολυτελών πάρτι, στα οποία οι στενοί συνεργάτες «σκάναραν» τις καλεσμένες που θα μπορούσαν να αρέσουν αρκετά στον Νάιγκαρντ ώστε να τις παρασύρει στις παράνομες δραστηριότητές του.

Μεταξύ άλλων, ο Νάιγκαρντ κατηγορείται πως απειλούσε και εκβίαζε αθώους υπαλλήλους των εταιριών του που υποψιάζονταν και έκαναν νύξεις για την παραβατική και κακοποιητική του συμπεριφορά.

Μια από τις δικηγόρους των θυμάτων που κινήθηκαν νομικά εναντίον του Νάιγκαρντ, η Lisa Haba, έκανε λόγο για «ένα διεθνές δίκτυο τράφικινγκ, μεγέθους μεγαλύτερου απ’ ό,τι είχαμε δει ως τώρα».

Ο, επίσης, δικηγόρος των θυμάτων, Greg Gutzler, εξέφρασε την ελπίδα του για την εξέλιξη της υπόθεσης, λέγοντας:

«Εκ μέρους των δεκάδων θυμάτων του Νάιγκαρντ, έχουμε πίστη στο ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη όσον αφορά τον Νάιγκαρντ και τις πράξεις του. Είμαστε ανακουφισμένοι στην προοπτική της ανάδειξης της ενοχής του, αν και πρέπει να πούμε πως αυτό θα έπρεπε να είχε συμβεί εδώ και μερικές δεκαετίες».

ΠΗΓΗ: CNN

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα