Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Τους επικεφαλής των τριών ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας επισκέφθηκε το πρωί η πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, Γιάννα Αγγγελοπούλου-Δασκαλάκη, προκειμένου να του ενημερώσει για τις δράσεις της Επιτροπής.

“Η ανταπόκριση των Ελλήνων στο κάλεσμα για συνδιαμόρφωση του προγράμματος της επετείου είναι εντυπωσιακή. Η Δικαιοσύνη της χώρας διαδραμάτισε στα 200 χρόνια της σύγχρονης ιστορίας μας έναν κομβικό ρόλο. Αποτέλεσε τον θεματοφύλακα του κράτους δικαίου και τον εγγυητή της κοινωνικής ειρήνης και συνοχής. Στάθηκε δίπλα στον πολίτη, προστατεύοντας τα δικαιώματά του. Ήλεγξε τις πράξεις της διοίκησης, αποτρέποντας καταχρήσεις κρατικής εξουσίας. Υπερασπίστηκε τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου. Συνέβαλε στην υπέρβαση κακοδαιμονιών και στην αποκατάσταση αδικιών”, δήλωσε η κ. Αγγελοπούλου.

Η πρόεδρος της Επιτροπής συναντήθηκε με την πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αγγελική Αλειφεροπούλου και Βασίλειο Πλιώτα, την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαίρη Σαρπ και τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Σαρμά. Πέραν της ενημέρωσης, συζητήθηκαν τρόποι συμμετοχής των δικαστικών στις εκδηλώσεις της επετείου.

Κατά την επίσκεψη στο Ελεγκτικό Συνέδριο, συζητήθηκε το ζήτημα της δράσης που έχει προαναγγείλει το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο, με αφορμή την επέτειο, και τις δυνατότητες συνεργασίας που υπάρχουν. Η δράση αφορά την εκπόνηση μελετών υπό τον γενικό τίτλο “Το Ελεγκτικό Συνέδριο, δημιούργημα της Επανάστασης του 1821”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα