Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Με την αγωνία των μετασεισμών ζουν οι κάτοικοι της Αττικής, αν και η κανονικότητα επέστεψε σιγά – σιγά στην πρωτεύουσα. Στο ερώτημα, ήταν ή δεν ήταν ο κύριος σεισμός, η επιστημονική κοινότητα δεν δίνει σαφή απάντηση. Αποκλίνουσες θέσεις φαίνεται να υπάρχουν και στο ερώτημα αν υπάρχει χρονικό περιθώριο για την εκτόνωση του φαινομένου, ενώ ο καθηγητής Άκης Τσελέντης επέκρινε τον ρόλο του ΟΑΣΠ.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι
Οι έλεγχοι των μηχανικών συνεχίζονται, όπως και οι παρεμβάσεις εκεί όπου χρειάζεται, ενώ Πυροσβεστική και Αστυνομία θα παραμείνουν σε αυξημένη επιφυλακή όλο το Σαββατοκύριακο.

Τα κτίρια άντεξαν, εκτός από τα κάποια εγκαταλελειμμένα και ήδη μισογκρεμισμένα, στο κέντρο της Αθήνας.

Συνολικά, 15 κτίρια κυρίως εγκαταλελειμμένα και ακατοίκητα έπαθαν τις μεγαλύτερες ζημιές. Σε άλλα 75, που είχαν πριν το σεισμό κριθεί επικίνδυνα, επανατοποθετήθηκαν κορδέλες για να κρατήσουν μακριά τους περαστικούς.

Μέχρι την Δευτέρα θα έχουν ολοκληρωθεί οι αυτοψίες και στους 75 βρεφονηπιακούς σταθμούς της Αθήνας.

Στον Πειραιά εκτός από τα παλαιά κτίρια ο σεισμός προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο εργοστάσιο υφαντουργίας που έχει κριθεί διατηρητέο στην οδό Σκυλίτση.

Τα 5,1 ρίχτερ λάβωσαν και την Μονή Δαφνίου, στο Χαϊδάρι. Σύμφωνα με την πρώτη καταγραφή έγινε κατακρήμνιση του ανατολικού τμήματος του βορείου εξωτερικού περιβόλου και έπεσαν σοβάδες.

Την ίδια στιγμή, τρία άτομα παραμένουν στα νοσοκομεία μετά τη δόνηση. Στο Αγλαΐα Κυριακού νοσηλεύεται ένα παιδί για προληπτικούς λόγους και στο ΚΑΤ δύο γυναίκες με κατάγματα οι οποίες πρόκειται να χειρουργηθούν, όπως ενημέρωσε το υπουργείο Υγείας με ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Twitter, επισημαίνοντας παράλληλα ότι όλα τα νοσοκομεία βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας. Σημειώνεται ότι η έγκυος Βελγίδα τουρίστρια που τραυματίστηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο (όταν κατά λάθος ένας πανικόβλητος άνδρας τη χτύπησε με τον αγκώνα του) και είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο πήρε σήμερα εξιτήριο, καθώς και ένα ακόμη παιδί από το Αγλαΐα Κυριακού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα