20 Απριλίου 2024 / 12:46 μμ
20 Απριλίου 2024 / 12:46 μμ

Με τη ζώνη του αυτοκτόνησε ο Μπουρντέν

από fimotro

Στο μπάνιο του δωματίου του, χρησιμοποιώντας ως βρόγχο τη ζώνη του μπουρνουζιού, έδωσε τέλος στη ζωή του ο διάσημος σεφ Άντονι Μπουρντέν.

Τις λεπτομέρειες για την αυτοκτονία έκανε γνωστές με δηλώσεις του στο Associated Press ο εισαγγελέας της Κολμάρ, στην Αλσατία, Christian de Rocquigny. Ο Άντονι Μπουρντέν βρισκόταν στη Γαλλία για τα γυρίσματα της εκπομπής Parts Unknown που παρουσίαζε στο CNN.

«Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να μας κάνει να υποπτευθούμε ότι κάποιος μπήκε στο δωμάτιο εκείνη τη στιγμή», είπε ο Γάλλος εισαγγελέας. Από τις Αρχές έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο αυτοκτονίας αφού δεν βρέθηκαν ίχνη πάλης στο σώμα του σεφ.

Οι γαλλικές αρχές διεξάγουν τώρα τοξικολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν ο Άντονι Μπουρντέν είχε κάνει χρήση ουσιών.

Ο ροκ σταρ της γαστρονομίας
Ο Αμερικανός Άντονι Μπουρντέν αυτοκτόνησε χθες σε ηλικία 61 ετών, σε ξενοδοχείο του Στρασβούργου όπου βρισκόταν για τα γυρίσματα επεισοδίου της εκπομπής του «Parts Unknown».

Η είδηση προκάλεσε σοκ σε όλο τον κόσμο, καθώς ο ασυμβίβαστος «σταρ της γεύσης» ήταν διάσημος. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως βρέθηκε απαγχονισμένος στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, από τον φίλο και συνεργάτη του, τον Γάλλο σεφ Ερί Ριπέρτ, ωστόσο δεν έγινε γνωστό τι τον οδήγησε σε αυτή την απόφαση.

Ο ενθουσιασμός του για το φαγητό, η επιθυμία του να δοκιμάζει κουζίνες απ’ όλο τον κόσμο και η μοναδική προσωπικότητά του τον ανέδειξαν σε σελέμπριτι των «foodie» παγκοσμίως. Ο Μπουρντέν ήταν αυθεντία στο είδος του, πρώτα σε διάσημες κουζίνες και εστιατόρια και έπειτα στον «μιντιακό» κόσμο. Μέσα από τις τηλεοπτικές εκπομπές και τα βιβλία του ανάγκασε το κοινό να σκεφτεί διαφορετικά το φαγητό, προέτρεψε τους τηλεθεατές να ταξιδέψουν και οι ίδιοι, να δοκιμάσουν καινούργια πράγματα, να μη φοβούνται το άγνωστο.

Το μυστικό της επιτυχίας
Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έλαβε σχεδόν κάθε βραβείο που προσφέρει η συγκεκριμένη βιομηχανία. Το 2013, η επιτροπή Peabody τον βράβευσε για τo «Parts Unknown», σχολιάζοντας: «Είναι ασεβής, ειλικρινής, περίεργος, καθόλου συγκαταβατικός ούτε αμείλικτος».

«Κάνουμε απλές ερωτήσεις: Τι σε κάνει χαρούμενο; Τι τρως; Οπου πάμε στον κόσμο, κάνουμε αυτές τις απλές ερωτήσεις και πολύ συχνά παίρνουμε εντυπωσιακές απαντήσεις», δήλωσε ο ίδιος κατά την παραλαβή του βραβείου, ενώ σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε πως «μαγειρεύει πλέον για όποιους αγαπάει».

Ο Μπουρντέν αποφοίτησε από το Γαστρονομικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ το 1978 και εργάστηκε αρκετά χρόνια σε επαγγελματικές κουζίνες. Το 1999, έγραψε ένα άρθρο στο περιοδικό «New Yorker» με τίτλο «Μη φάτε προτού το διαβάσετε». Στη συνέχεια, το βιβλίο του «Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly» έγινε μπεστ σέλερ.

Στην τηλεόραση παρουσίασε το «A Cook’s Tour» στο Food Network κι έπειτα το «Χωρίς κρατήσεις» στο Travel Channel, εκπομπή για την οποία έγινε πασίγνωστος και απέσπασε δύο βραβεία Emmy. Το 2013 ανέλαβε το «Uknown Parts» στο CNN επιτυγχάνοντας υψηλή τηλεθέαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα