Με self test άνοιξαν όλα τα σχολεία

από fimotro

Δείτε αναλυτικά πως γίνεται η δήλωση του αποτελέσματος

Με τη βεβαίωση αρνητικού self test στα χέρια άρχισαν να επιστρέφουν σήμερα το πρωί στα σχολεία οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί όλων των σχολικών βαθμίδων. Εκτός δηλαδή από τα Λύκεια και τα σχολεία ειδικής αγωγής τα οποία λειτουργούσαν και πριν από το Πάσχα, το κουδούνι θα χτυπήσει το πρωί της Δευτέρας για Νηπιαγωγεία αλλά και για Γυμνάσια, Δημοτικά, τα οποία τους τελευταίους μήνες λειτούργησαν αποκλειστικά μέσω τηλεκπαίδευσης. Πρόκειται για ακόμα ένα σημαντικό βήμα προς την ολική άρση των μέτρων του lockdown και την επιστροφή στην προ κορονοϊού πραγματικότητα.

Οι μαθητές μπορούν να κάνουν τα self test μέχρι και νωρίς το πρωί της Δευτέρας 10 Μαΐου, λίγη ώρα δηλαδή πριν μπουν στις σχολικές αίθουσες. Σε κάθε περίπτωση τα self tests είναι υποχρεωτικά και όσοι δεν προσκομίζουν τις σχετικές βεβαιώσεις έχουν κυρώσεις, κάτι που ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς, ακόμα και εάν έχουν ήδη εμβολιαστεί. Η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού τεστ κορονοϊού γίνεται δύο φορές την εβδομάδα για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό. Βάσει του ΑΜΚΑ μαθητές και εκπαιδευτικοί των Λυκείων προμηθεύονται δύο δωρεάν τεστ την εβδομάδα από φαρμακεία. Το αποτέλεσμα του πρώτου θα επιδεικνύεται για την προσέλευση στο σχολείο από Δευτέρα έως Τετάρτη και του δεύτερου την Πέμπτη.

Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Στην πλατφόρμα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test. Αν το self-test είναι αρνητικό, για τους μαθητές θα εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας αυτής.

Οι μαθητές φέρουν την σχολική αυτή κάρτα μαζί τους όλη την εβδομάδα και την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας για το πρώτο test και της Πέμπτης για το δεύτερο test. Για τους εκπαιδευτικούς θα εκδίδεται η δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω της ίδιας πλατφόρμας. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή στο σπίτι, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να γράφουν μία χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα, τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

Αν το self-test είναι θετικό, θα εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της ίδιας πλατφόρμας για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test σε δημόσια δομή. Στην ιστοσελίδα self-testing.gov.gr.υπάρχει σύνδεσμος ο οποίος παραπέμπει σε σταθερά σημεία που λειτουργούν συγκεκριμένες ώρες, από Δευτέρα έως Παρασκευή και την Κυριακή και εκεί αναγράφονται και οι ώρες λειτουργίας του κάθε σημείου, όπου διενεργούνται δωρεάν επαναληπτικά tests.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα