Με ποιους όρους θα εμβολιαστούν τα παιδιά

από fimotro

ΗΠΑ και Καναδάς ήδη εμβολιάζουν ανήλικους

Τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια της 44χρονης από την Κρήτη που έχασε τη ζωή της από το σπάνιο νόσημα, θρόμβωσης με θρομβοπενία που προκλήθηκε μετά τον εμβολιασμό της, εξέφρασε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, ξεκινώντας την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19.

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στον εμβολιασμό παιδιών 12-15 ετών με προοπτική επέκτασης εμβολιασμού σε μικρότερες ηλικίες. Ανέφερε ότι ΗΠΑ και Καναδάς ήδη εμβολιάζουν τα παιδιά, ο ΕΜΑ ενέκρινε τον εμβολιασμό των παιδιών με εμβόλιο mRNA.

Μίλησε για αποτελεσματικότητα του εμβολίου 100%, σύμφωνα με μελέτη, αλλά επειδή ήταν μικρή μελέτη δεν θα μπορούσε να ανιχνεύσει σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες. Η επιτροπή έκρινε ότι τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων και ειδικά για παιδιά με υποκείμενα νοσήματα, είπε και σημείωσε ότι η έγκριση από τον ΕΜΑ σηματοδοτεί την έναρξη για κάθε χώρα να καθορίσει την στρατηγικής της.

Είπε πως οι παράγοντες που πρέπει να συνεκτιμηθούν είναι η συμμετοχή των παιδιών στην διασπορά, τα πλεονεκτήματα από τον εμβολιασμό σε σχέση με την εκπαίδευση, την ασφάλεια του εμβολίου και την αποδοχή του εμβολίου από τους γονείς και επισήμανε: Η Εθνική επιτροπή θα μελετήσει όλες τις παραμέτρους για τον εμβολιασμό των παιδιών που δεν θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα.

Συνεχίζουν με γρήγορους ρυθμούς οι εμβολιασμοί

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τόνισε ότι σήμερα θα διεξαχθούν κοντά στους 100.000 εμβολιασμούς, σημειώνοντας ότι το 34,5% έχει εμβολιαστεί με μια δόση (3.630.000 συμπολίτες μας) και το 19,44% πλήρως (2.040.000 συμπολίτες μας).

Ενημέρωσε επίσης ότι στην ηλικιακή ομάδα 35-39 έχουν κλείσει ραντεβού 107.000 άνθρωποι- ειδικότερα το 20,5% έχει ήδη εμβολιαστεί – ποσοστό που φτάνει στο 36% αν υπολογιστούν τα ραντεβού.

Στην ηλικιακή ομάδα 30-34, έχουν κλείσει ραντεβού 63.000 άνθρωποι- ειδικότερα το17% έχει ήδη εμβολιαστεί – ποσοστό που φτάνει στο 29% αν υπολογιστούν τα ραντεβού.

Πρόσθεσε δε ότι η ηλικιακή ομάδα 18-29 ετών εμβολιάζεται ήδη με το μονοδοσικό J&J και σε σύντομο χρονικό διάστημα -όπως είπε- η πλατφόρμα θα ανοίξει και για τα υπόλοιπα σκευάσματα.

Ο κ. Θεμιστοκλέους έπλεξε το εγκώμιο στην Κύθνο, όπου το 93% έχει εμβολιαστεί με μια δόση, ενώ υπογράμμισε ότι χαμηλά παραμένουν εμβολιαστικά ποσοστά σε Σάμο, Νάξο, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο και Κάλυμνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα