Με ποιες χώρες ανοίγει τα σύνορά της η ΕΕ

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Εκτός τέθηκαν οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Βραζιλία, η Τουρκία, τα Σκόπια και η Αλβανία

Σε συμφωνία για την αρχική λίστα των υγειονομικά ασφαλών χωρών με τις οποίες μπορούν να ανοίξουν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ κατέληξαν οι μόνιμοι αντιπρόσωποι των κρατών μελών στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» οι χώρες με τις οποίες θα ανοίξει τα σύνορα η ΕΕ είναι:

 1. Αυστραλία
 2. Καναδάς
 3. Νότια Κορέα
 4. Ιαπωνία
 5. Σερβία
 6. Μαρόκο
 7. Τυνησία
 8. Αλγερία
 9. Μαυροβούνιο
 10. Νέα Ζηλανδία
 11. Ταϊλάνδη
 12. Ενδεχομένως η Κίνα εάν το Πεκίνο δεχθεί να ανοίξει και αυτό τα σύνορά του για τους Ευρωπαίους πολίτες.

Αντιθέτως, εκτός τέθηκαν οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Βραζιλία, η Τουρκία, η Βόρεια Μακεδονία και η Αλβανία.

Το κρίσιμο κριτήριο για τη συμπερίληψη στη «λευκή λίστα» ήταν τα επιδημιολογικά δεδομένα των υπό εξέταση χωρών, τα οποία έπρεπε να είναι αντίστοιχα ή χαμηλότερα του μέσου όρου της Ε.Ε. (16 κρούσματα/100.000 πληθυσμού στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου).

Ωστόσο ορισμένα κράτη-μέλη πίεζαν να συμπεριληφθούν χώρες με υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων, έστω σε δεύτερο χρόνο. Χαρακτηριστική ήταν η επιμονή – ατελέσφορη, όπως αποδείχθηκε – της Πορτογαλίας να αποσπάσει τη δέσμευση των εταίρων της για συμπερίληψη της Βραζιλίας σε δεύτερη φάση στη λίστα (η λατινοαμερικανική χώρα, με περιορισμένο αριθμό τεστ, κατέγραψε πάνω από 40.000 ημερήσια κρούσματα τις τέσσερις τελευταίες ημέρες).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα