Με παρέμβαση του Γρ. Δημητριάδη ο καθαρισμός της Δήλου

από fimotro

Εξαιρετικά καθαρό και όμορφο το νέο πρόσωπο του Αρχαιολογικού χώρου και του λιμανιού

Την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό ενίσχυσε με την παρέμβασή του στη Δήλο ο Γρηγόρης Δημητριάδης. Το λιμάνι του νησιού και ο αρχαιολογικός χώρος καθαρίστηκαν και αποκαταστάθηκαν ώστε να είναι αντάξια της ιστορίας του τόπου.

«Πραγματικά αξίζει τον τίτλο του μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς» έγραψε ο πρέσβης της Νορβηγίας απαντώντας σε σχόλιο του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ ο οποίος χαρακτήρισε τη Δήλο ως «έναν από τους μεγάλους θησαυρούς της κλασικής Ελλάδας».

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης απευθυνόμενος στον πρέσβη της Νορβηγίας σημείωσε πως ο χώρος είναι καθαρός όπως είχε προγραμματιστεί από τις τοπικές αρχές ενώ σε εξέλιξη είναι και εργασίες αποκατάστασης. Δεν παρέλειψε να συγχαρεί και το υπουργείο Πολιτισμού.

Η παρέμβαση του διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού ήταν καθοριστική ώστε να δοθεί λύση στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατούσε στο λιμάνι της Δήλου το οποίο είχε μετατραπεί σε σκουπιδότοπο προσβάλλοντας τον τόπο και την Ελλάδα συνολικά.


Το ποστ του Νορβηγού πρέσβη που προκάλεσε την παρέμβαση Δημητριάδη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα