Με παρέμβαση του Γρ. Δημητριάδη ο εκσυγχρονισμός Μουσείου στην Κεφαλονιά

από fimotro

Σε απόφαση που υπογράφεται από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων προβλέπεται ο πλήρης εκσυγχρονισμός του Μουσείου Γεράσιμου Σκλάβου, στην Κεφαλονιά, η συνολική αναμόρφωση του οποίου θα το καταστήσει σημείο αναφοράς για τα Επτάνησα, καθώς πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο στον χώρο του πολιτισμού των τελευταίων δεκαετιών σε τοπικό επίπεδο.

Ήταν μια μεγάλη επιθυμία των νησιωτών, που η λύση της αναζητήθηκε στο πρωθυπουργικό γραφείο. Έτσι, δεν θα πρέπει να θεωρούνται καθόλου τυχαίες οι ευχαριστίες του τοπικού βουλευτή της Ν.Δ., Παναγή Καππάτου, προς τον Γρηγόρη Δημητριάδη

Όπως γράφει ο κ. Καππάτος, «με απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», το έργο «Αναβάθμιση και Εκσυγχρονισμός Μουσείου Γεράσιμου Σκλάβου» με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 2.500.000 ευρώ.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία στα νησιά μας και έναν από τους κορυφαίους σύγχρονους Έλληνες γλύπτες, τον Γεράσιμο Σκλάβο. Η εμβέλεια του Γεράσιμου Σκλάβου και η προοπτική δημιουργίας χώρου για τη μόνιμη έκθεση του έργου του, προκάλεσε το προσωπικό ενδιαφέρον του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το μουσείο Γεράσιμου Σκλάβου θα αποτελεί σημείο αναφοράς για το Αργοστόλι και όλη την Κεφαλονιά. Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο στο χώρο του πολιτισμού των τελευταίων δεκαετιών σε τοπικό επίπεδο. Σε συνδυασμό με το Αρχαιολογικό Μουσείο, το οποίο θα ξεκινήσει μόλις ολοκληρωθεί η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου, το μουσείο Γεράσιμου Σκλάβου δημιουργεί ένα ενιαίο χώρο πολιτισμού στο κέντρο του Αργοστολίου. Εύχομαι να συνεχιστεί η προβολή και άλλων Κεφαλλήνων και Ιθακήσιων δημιουργών, καθώς υπάρχει μεγάλο δυναμικό προς αξιοποίηση.

Για την χρηματοδότηση του έργου και τη διεκπεραίωση των διαδικασιών συνέβαλλαν τα μέγιστα ο Διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Γρηγόρης Δημητριάδης και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννη Τσακίρης. Τους ευχαριστώ θερμά για τις προσπάθειές τους και για την έμπρακτη στήριξη στην πρωτοβουλία του Δήμου Αργοστολίου να αξιοποιήσει το κτίριο της πρώην Τράπεζας Ελλάδος για το σκοπό που αγοράστηκε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα