Με μηνύσεις προσπαθεί ο Πολάκης να τρομοκρατήσει τις εταιρείες δημοσκοπήσεων

από fimotro

Έγγραφη μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα Οικονομικού εγκλήματος κατέθεσαν οι Παύλος Πολάκης και Μάριος Κάτσης του ΣΥΡΙΖΑ κατά της χωματουργικής εταιρείας «IONIAN» για τη φερόμενη σχέση της με τη δημοσκοπική MARC του Θωμά Γεράκη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ΕΦΣΥΝ, εικονικά τιμολόγια της χωματουργικής εταιρείας έχουν εκδοθεί προς την εταιρεία δημοσκοπήσεων.

Ακολουθεί η ανάρτηση Πολάκη:
«Γιατί περιμέναμε τόσες μέρες μετά τα δημοσιεύματα αλλά δεν είδαμε να κινηθεί κανείς από την Εισαγγελία!!» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook ο Παύλος Πολάκης.

Με την αναφορά, που συνοδεύεται από στοιχεία τεκμηρίωσης, οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν από τον εισαγγελέα να διερευνήσει κατ’ απόλυτη προτεραιότητα υπόθεση εταιρείας χωρίς άλλο κύκλο εργασιών και χωρίς να έχει δημοσιεύσει ισολογισμούς, η οποία κατά τα έτη 2018 έως 2020 φέρεται να έχει εκδώσει 29 τιμολόγια παροχής υπηρεσιών συνολικού ποσού 240.000 ευρώ σε γνωστή εταιρεία πολιτικής επικοινωνίας και δημοσκοπήσεων, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα έχει επίσης εκδώσει εικονικά τιμολόγια συνολικού ύψους 5,3 εκατομμυρίων ευρώ και προς εταιρεία που τυγχάνει επίσημη προμηθεύτρια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων μέσω του λογισμικού Predator.

Σε δηλώσεις του, μετά την έξοδο από το γραφείο του οικονομικού εισαγγελέα, ο κ. Πολάκης δήλωσε: «Εδώ έχουμε τα εξής δύο πράγματα ή έχουμε εικονικά τιμολόγια ή έχουμε μαύρο πολιτικό χρήμα. Κάποιος δηλαδή παραγγέλνει στον κ. Γεράκη δημοσκοπήσεις για να βγάζει το Μητσοτάκη ως το δημοφιλέστερο πολιτικό από καταβολής του ελληνικού σύμπαν και επειδή δεν θέλουν να δουν ποιος τα πληρώνει βάζουν τη χωματουργική».

Από την πλευρά του, ο κ. Κάτσης, δήλωσε: «Δεν είναι ένα θέμα το οποίο έχει μόνο οικονομικές διαστάσεις, ένα οικονομικό σκάνδαλο, αλλά κατα τη γνώμη μας είναι ένα ζήτημα δημοκρατίας και ορθής λειτουργίας του πολιτικού συστήματος.

Όταν το 2021 με ανακοίνωση μου είχα πει ότι ο κ. Γεράκης εργάζεται για λογαρισμό του Μαξίμου και είχα με ερώτηση μου στη Βουλή, καταθέσει συγκεκριμένα στοιχεία για απευθείας αναθέσεις, για προνομιακή δηλαδή μεταχείριση για δημόσιο χρήμα έκαναν ότι δεν άκουσαν.

Όταν συστήσαμε το φθινόπωρο, τον Οκτώβρη του 2021, την εξεταστική επιτροπή για την απόπειρα χειραγώγησης της κοινής γνώμης με δημόσιο χρήμα και ζητήσαμε να κληθούν εταιρίες μεταξύ των οποίων και η MARC στην εξεταστική επτροπή η Νέα Δημοκρατία επειδή είχε την πλειοψηφία στην εξεταστική, απέκλεισε την κατάθεση των μαρτυρικών ετοιμάτων που είχαμε θέσει προκειμένου να το συγκαλέιψει.

Επειδή όμως δεν μπορούμε να πάμε σε εκλογές με κοριούς, με τριγωνικές συναλλαγές μεταξύ Μαξίμου και δημοσκόπων και με έναν λαό στο σκοτάδι εμείς σήμερα με τον Παύλο τον Πολάκη με τον τομέα διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούμε λοιπόν ότι με τη σημερινή αναφορά και επειδή έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, ότι θα τρέξει τις υποθέσεις προκειμένου το ύστατο καταφύγιο της Μαξίμου Α.Ε, δηλαδή ότι προηγούνται στις δημοσκοπήσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα