Με μίνι lockdown φλερτάρει η Θεσσαλονίκη

από fimotro

Έντονη ανησυχία για το ιικό φορτίο

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στους αρμόδιους η αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου της Βόρειας Ελλάδας και ιδιαίτερα της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, κατά τη σημερινή σύσκεψη και έπειτα από μελέτη των δεικτών σε κάθε περιοχή της χώρας, σε επίπεδο αυξημένου συναγερμού εντάσσεται η συμπρωτεύουσα, όπως εισηγείται η επιτροπή των επιδημιολόγων. Συγκεκριμένα, η αυξητική τάση των κρουσμάτων είναι ίδια, αλλά η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία από τους γειτονικούς νομούς που είναι στο κόκκινο είναι μεγάλη και αυτό οδηγεί στην αναβάθμιση του επιπέδου κινδύνου.

Την Τετάρτη οι τελικές αποφάσεις

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, την Τετάρτη αναμένεται να αποφασιστεί αν η Θεσσαλονίκη θα μπει στο κόκκινο, όπως και και ποιες άλλες περιοχές, μεταξύ των οποίων είναι και η Λάρισα.

Το επιδημιολογικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα προβληματίζει και προκαλεί ανησυχία, λόγω της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης και των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζουν ορισμένες από τις περιοχές, όπως είναι οι συχνές επισκέψεις ταξιδιωτών από όμορες χώρες και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Σημειώνεται ότι για την Τρίτη η Θεσσαλονίκη έδωσε 435 κρούσματα, ενώ η Λάρισα 122.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα