Με μάσκα σε τηλεοπτική εκπομπή ο Άδωνις Γεωργιάδης

από fimotro

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίστηκε στην εκπομπή Online του ΣΚΑΪ, φορώντας μάσκα και δίνοντας το καλό παράδειγμα αναφορικά με την αυστηροποίηση των μέτρων για τη χρήση μάσκας.

«Τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά, πρέπει όλοι να φοράμε μάσκα σε κλειστούς χώρους. Αυτό δεν το κάνουμε γιατί φοβόμαστε το πρόστιμο, ούτε γιατί φοβόμαστε τον αστυφύλακα ή την αρχή που θα μας γράψει», δήλωσε αρχικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

«Το κάνουμε πρώτον για να προστατεύσουμε την υγεία των συμπολιτών μας και την υγεία τη δική μας, για να προστατεύσουμε τη χώρα μας από μία μεγάλη περιπέτεια», προσέθεσε

Ερωτώμενος για το αν φοράει μάσκα κάθε μέρα στο γραφείο, απάντησε, «όλοι όσοι είναι μέσα στο υπουργείο και σε κάθε δημόσια υπηρεσία και σε κάθε κτήριο, φοράνε μάσκα. Δεν υπάρχει κανένας χωρίς μάσκα μέσα στο υπουργείο και φαντάζομαι σε όλα τα υπουργεία», συνέχισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δεν το λέμε για λόγους σόου, το λέμε για λόγους ουσίας, εάν φοράνε μάσκα δύο άνθρωποι που είναι στον ίδιο χώρο, η πιθανότητα μετάδοσης του κορονοϊού είναι μηδέν, εάν φοράει ο ένας από τους δύο, η πιθανότητα μετάδοσης είναι 33% και αν δεν φοράει κανένας από τους δύο και είναι ο ένας πάντα φορέας η πιθανότητα μετάδοσης είναι 90%».

«Έχουμε φτάσει μέχρι εδώ τηρώντας κανόνες και πειθαρχία, έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε τη χώρα μας υγειονομικά ασφαλή για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, θα επρόκειτο περί τεράστια ζημίας και καταστροφής εάν το μήνα Αύγουστο και τον μήνα Σεπτέμβριο, τους δύο μήνες που περιμένουμε να δουλέψει η τουριστική μας βιομηχανία και που μέχρι στιγμής οι κρατήσεις πηγαίνουν πάρα πολύ καλά, να τα τινάξουμε όλα στον αέρα γιατί δεν μπορέσαμε να πείσουμε τον κόσμο να βάζει μάσκα», είπε ακόμα ο κύριος Γεωργιάδης.

«Όλες αυτές οι θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο είναι τόσο εξοργιστικά γελοίες που είναι κρίμα για αυτές τις ανοησίες να καταστρέψουμε την πατρίδα μας την κρισιμότερη στιγμή. Είναι πράξη μεγάλης κοινωνικής υπευθυνότητας».

«Υπάρχει παγκοσμίως μία μεγάλη έξαρση του κορονοϊού, δεν είναι θέμα Ελλάδος. Παντού ο κορονοϊός κάνει την επανεμφάνισή του και ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις των επιστημόνων ήταν ότι με την άνοδο της θερμοκρασίας, ο ιός θα εξασθενίσει και θα έχουμε το δεύτερο κύμα τον Οκτώβριο, απεδείχθη δυστυχώς ότι ο ιός επανήλθε μέσα στο καλοκαίρι και χτύπησε και περιοχές με μεγάλη ζέστη. Η θερμοκρασία δεν φάνηκε να τον εμποδίζει».

«Αφού λοιπόν πια αντιλαμβανόμαστε ότι η ζέστη δεν επηρεάζει τον ιό κατά τον τρόπο που νομίζαμε τον μήνα Μάρτιο και τον μήνα Απρίλιο, θα κριθεί η μάχη κατά του κορονοϊού από την ατομική συμπεριφορά του καθενός. Πρέπει να φοράμε μάσκα».

Ακόμα τόνισε ότι από τα στοιχεία στους ελέγχους που διενεργεί η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, δείχνουν μία γενική συμμόρφωση και υπάρχει σε πολύ μεγάλο βαθμό συμμόρφωση και πειθαρχία ως προς τη χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους.

Επισημαίνοντας ότι αν αυτό το τηρήσουμε μερικές μέρες ακόμα, «θ’ ανακόψουνε την εξάπλωση του κορονοϊού και θα μπορούμε να κρατήσουμε την πατρίδα μας ασφαλή», κατέληξε ο κύριος Γεωργιάδης, ο οποίος δεν έβγαλε τη μάσκα σε όλη τη διάρκεια της παρουσίας του στην εκπομπή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα