Με καινούργιο σακάκι και look ο Τσίπρας επισκέφθηκε την ΑΔΑΕ

από fimotro

Είναι η μόνη είδηση από την επίσκεψή του αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ΑΔΑΕ

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ).

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανεβάζει έτσι σε κορυφαίο επίπεδο την προσπάθεια να ριχθεί φως στην υπόθεση των υποκλοπών από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες.

Προηγήθηκε χτες αντίστοιχη συνάντηση είχαν η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Όλγα Γεροβασίλη και ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Σπίρτζης με τον νέο διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη.

Μετά την σύσκεψη με το προεδρείο της ανεξάρτητης αρχής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προδευτική Συμμαχία , Αλέξης Τσίπρας,έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Βρισκόμαστε  μπροστά σε μια πρωτοφανή μεταπολιτευτικά θεσμική παραβίαση, αντιδημοκρατική εκτροπή», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξερχόμενος από την ΑΔΑΕ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε πως η «ΑΔΑΕ αποτελεί το θεσμικό αντίβαρο  προκειμένου να τηρείται το γράμμα  του Συντάγματος και να προστατεύεται  ο κάθε πολίτης  από κακόβουλες πρακτικές παραβίασης του συνταγματικού δικαιώματος του απόρρητου των επικοινωνιών»

Στο πλαίσιο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από την Αρχή «να διεξάγει ‘έρευνα και να απαντήσει , εάν υπάρχουν και πόσα πολιτικά πρόσωπα, βουλευτές ή ευρωβουλευτές, που έχουν τεθεί σε νόμιμη επισύνδεση , τουλάχιστον τα τελευταία 2 χρόνια, που οι πάροχοι των επικοινωνιών έχουν τη δυνατότητα να κρατούν αρχεία».

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα

«Επισκέφθηκα σήμερα τον πρόεδρο της κατά το Σύνταγμα ανεξάρτητης  αρχής που έχει την ευθύνη  να ελέγχει την τήρηση του συνταγματικού  αγαθού που είναι το απόλυτο  απαραβίαστο των επικοινωνιών. Καθώς επίσης να ελέγχει και τους όρους και τις διαδικασίες  βάσει των οποίων  προβλέπεται η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών .

Η ΑΔΑΕ αποτελεί το θεσμικό αντίβαρο  προκειμένου να τηρείται το γράμμα  του Συντάγματος και να προστατεύεται  ο κάθε πολίτης  από κακόβουλες πρακτικές παραβίασης του συνταγματικού δικαιώματος του απόρρητου των επικοινωνιών.
Το τελευταίο διάστημα βρισκόμαστε  μπροστά σε μια πρωτοφανή μεταπολιτευτικά θεσμική παραβίαση, αντιδημοκρατική εκτροπή.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την ανατριχιαστική τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην Βουλή των Ελλήνων  την προηγούμενη Παρασκευή, όπου άφησε ανοικτό, δεν διέψευσε την πιθανότητα και άλλα πολιτικά πρόσωπα, εκλεγμένοι βουλευτές και  ευρωβουλευτές να  παρακολουθούνται.

Όπως επίσης,  και την διατύπωσή του ότι  η ΕΥΠ μπορεί να λειτουργεί ως ένα στεγανό, χωρίς να γνωρίζει ο πολιτικός προϊστάμενος, ποιους και γιατί παρακολουθεί, ζήτησα από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, τον κύριο Ράμμο  να διεξάγει έρευνα  προκειμένου αυτή η μεγάλη σκιά  να φύγει από το πολιτικό μας σύστημα και από την λειτουργία του πολιτεύματος.

Να διεξάγει ‘έρευνα και να απαντήσει , εάν υπάρχουν και πόσα πολιτικά πρόσωπα,  βουλευτές ή ευρωβουλευτές, που έχουν τεθεί σε νόμιμη επισύνδεση , τουλάχιστον τα τελευταία 2 χρόνια, που οι πάροχοι των επικοινωνιών έχουν τη δυνατότητα να κρατούν αρχεία.

Τον ενθάρρυνα να καλέσει τον Πρόεδρο της Βουλής, τον κύριο Τασούλα, να του διαβιβάσει τους αριθμούς των κινητών τηλεφώνων, όσων βουλευτών και ευρωβουλευτών επιθυμούν να λάβουν μέρος σε αυτή την έρευνα προκειμένου η ΑΔΑΕ επισήμως να δώσει απαντήσεις.

Γνωρίζω ότι υπάρχει το περιβόητο άρθρο 87 του νόμου του Μάρτη του 2021 , η τροπολογία του κυρίου Μητσοτάκη, που έχει στόχο να παραλύσει τις δυνατότητες της ΑΔΑΕ να διερευνήσει και να δώσει  απαντήσεις σε κάθε πολίτη, όμως αυτό δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στην συνταγματική επιταγή, όχι να μας πει ποια πρόσωπα παρακολουθούνται αλλά να μας πει αν παρακολουθούνται και πόσα πολιτικά πρόσωπα και εν προκειμένω  βουλευτές και ευρωβουλευτές. Εκλεγμένοι, αιρετοί, αντιπρόσωποι του ελληνικού λαού.

Είμαι βέβαιος ότι τόσο ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ  όσο και όσοι την στελεχώνουν θα πράξουν το καθήκον τους. Αναμένω ότι θα πράξει το καθήκον του και ο πρόεδρος της Βουλής»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα