Με διψήφια διαφορά θα κέρδιζε η ΝΔ, εάν σήμερα είχαμε εκλογές

από fimotro

Σε πραγματικές συνθήκες εκλογών η ΝΔ θα συγκέντρωνε 38-40% και ο ΣΥΡΙΖΑ 26%-28%

Η επιτάχυνση των εμβολιασμών θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τις πρόωρες εκλογές

Σταθεροποιημένες διαφορές που κινούνται κοντά στο 15% υπέρ της ΝΔ και σε πραγματικές συνθήκες εκλογών θα κυμαίνονταν από 10%-12% καταγράφουν οι τηλεφωνικές κυλιόμενες μετρήσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει και συμπεριλαμβάνουν όλα τα τελευταία γεγονότα με την πανδημία, την ιστορία με την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ικαρία και όλα τα πολιτικά γεγονότα των ημερών. Επί της ουσίας δεν διαφοροποιούν το παραμικρό σε σχέση με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, επιβεβαιώνοντας ότι η συσπείρωση της ΝΔ έχει κυριολεκτικά “ταβανιάσει” και ότι δεν εισπράττει σχεδόν τίποτα ο ΣΥΡΙΖΑ από όλα όσα γίνονται σε καθημερινό επίπεδο στη χώρα.

Φαίνεται ότι το μεγάλο όπλο της ΝΔ είναι η εικόνα που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Κανένας μετριοπαθής και αναποφάσιστος ψηφοφόρος δεν πείθεται από τον ΣΥΡΙΖΑ παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε λίγους μήνες θα κλείσει 2 χρόνια στην εξουσία της χώρας και είναι λογικό να αρχίσει να εμφανίζει σημάδια φθοράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει αριστερή στροφή και οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι θα δώσουν και δεύτερη ευκαιρία στην κυβέρνηση της ΝΔ.

Οι τελευταίες μετρήσεις σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας αξιολογούνται από τον πρωθυπουργό, ο οποίος έχει κρατήσει την εισήγηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών εάν τελικά αποδυναμωθεί η πανδημία. Γι αυτό και ο Κ. Μητσοτάκης βλέπει τουλάχιστον ένα μήνα μπροστά εξετάζοντας προσεκτικά το σχέδιο ανοίγματος του τουρισμού και της εστίασης, ένα πραγματικό ορόσημο για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός όπως προανήγγειλε και σε πρόσφατη συνέντευξή του, μετά τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, θα υιοθετήσει σχετική εισήγηση σύμφωνα με την οποία θα βάλει σε σειρά εμβολιασμού τους πιο κρίσιμους επαγγελματικούς κλάδους.

Επιταχύνεται ο εμβολιασμός στην εστίαση και τον τουρισμό

Πολύ κρίσιμο ζήτημα για τη χλώρα και την κυβέρνηση αποτελεί το εθνικό σχέδιο του εμβολιασμού. Ο στόχος είναι να ξεκινήσουν μαζικά εμβολιασμοί στις τουριστικές επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους του κλάδου του τουρισμού καθώς και τις επιχειρήσεις της εστίασης και τους εργαζόμενους του κλάδου.
Σύμφωνα με τα ως τώρα δεδομένα, αυτό μπορεί να γίνει τον Μάιο και εφόσον η χώρα θα έχει προμηθευτεί ένα μεγάλο όγκο εμβολίων από τις εταιρείες που θα εγκρίνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.
Ο στόχος του κυβερνητικού επιτελείου είναι οι δύο κλάδοι αυτοί να μην μπουν στην ίδια κατηγορία με το λιανεμπόριο και τους υπόλοιπους κλάδους.
Υπάρχει, επίσης, η σκέψη οι εν λόγω κλάδοι (εστίαση-τουρισμός) – που έχουν πληγεί δυσανάλογα από άλλους- να δέχονται μόνο πελάτες που θα έχουν εμβολιαστεί.
Είτε είναι τουρίστες, είτε είναι μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες.
Το συγκεκριμένο μέτρο, σύμφωνα με πηγές της επιτροπής λοιμωξιολόγων, σκέφτονται να το υιοθετήσουν αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.
Ωστόσο, έχει και λειτουργικά προβλήματα.
Πως μπορείς να μην εξυπηρετήσεις ένα πρόσωπο μικρότερης ηλικίας;
Θα δείχνει κάποιος το πιστοποιητικό εμβολιασμού για να έχει δείπνο σε ένα εστιατόριο;

Ελπίδες να υπάρξουν μαζικές αφίξεις τουριστών από αυτό το καλοκαίρι

Μόνο υπό αυτές τις προϋποθέσεις θα μπορέσει να υλοποιηθεί το σχέδιο για μαζικό τουρισμό αυτό το καλοκαίρι.  Γι’ αυτό και συνδυαστικά με τον εμβολιασμό των δύο κλάδων, το πιστοποιητικό εμβολιασμού κρίνεται πλέον πολύ χρήσιμο εργαλείο.
Ήδη, όμως, ευρωπαϊκές χώρες αρχίζουν και υιοθετούν ένα εθνικό πιστοποιητικό εμβολιασμού που βοηθάει.
Οι προβλέψεις που γίνονται είναι θετικές από το Υπουργείο Τουρισμού, στηριζόμενες στο ότι οι χώρες από τις οποίες προέρχεται ο κύριος όγκος τουριστών που έρχονται στην Ελλάδα έχουν ξεκινήσει νωρίς τον εμβολιασμό.
Χώρες, όπως οι ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Ρωσία και ειδικά το Ισραήλ – που προηγείται στην κούρσα με 3 εκ. εμβολιασμούς- μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν εμβολιάσει πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού τους και αυτό βαίνει προς το συμφέρον του ελληνικού τουρισμού. Ειδικά για την κυβέρνηση, το Ισραήλ θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο καθώς περιμένουν τουριστικό κύμα ακόμα και στις τέλη Μαρτίου, σύμφωνα με κάποιους tour operators-, εάν και ο καιρός είναι σύμμαχος.

Σε όλες τις περιπτώσεις, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών θα το κρίνει η πορεία της πανδημίας. Όσο ξεφεύγουμε από την πανδημία και μαζικοποιούνται οι εμβολιασμοί, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για πρόωρες εκλογές στις αρχές του Φθινοπώρου.

Fimotro

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα