Ανοίγουν τη Δευτέρα κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία

Από τις 10 το βράδυ η απαγόρευση κυκλοφορίας

Την αναστολή του λιανεμπορίου σε όλη την επικράτεια ανακοίνωσαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό.

Ανοίγουν από τη Δευτέρα (14/12) κομμωτήρια και βιβιλοπωλεία που πωλούν μόνο βιβλία και όχι άλλα είδη. Τα κομμωτήρια ανοίγουν με διευρυμένο ωράριο και ραντεβού από τις 7 το πρωι μέχρι 9 το βράδυ.

Από την Κυριακή, 13/12 επιτρέπεται το click away, η παραλαβή δηλαδή της παραγγελίας από τα καταστήματα κατόπιν ραντεβού, μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021.

Σε ό,τι αφορά τις εκκλησίες θα ανοίξουν ανήμερα τα Χριστούγεννα και τα Φώτα με 9 άτομα στις εκκλησίες και 25 άτομα στους μητροπολιτικούς ναούς, ενώ δεν θα γίνει αγιασμός των υδάτων.

Σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα, καθώς τα κρούσματα δεν πέφουν και οι ΜΕΘ δεν αποσυμφορούνται, δεν γίνεται να προχωρήσει “η επανεκκίνηση που θα θέλαμε”, διευκρινίζοντας ότι “καταστάσεις συνωστισμού όπως αυτές στη Γαλλία και την Αγγλία δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές”.

Επίσης ανακοινώθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ, ενώ παραμένουν τα sms. Με το 2 θα πηγαίνουμε για τα ψώνια και στα κομμωτήρια.

Οι δε μέρες καραντίνας για όσους έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό θα είναι τρεις. «Η υποχρεωτική προληπτική καραντίνα για όσους ταξιδεύουν από χώρες του εξωτερικού προς την Ελλάδα και εισέρχονται στη χώρα από 18 Δεκεμβρίου 2020 έως 7 Ιανουαρίου 2021 περιορίζεται, από τις 10 που είχε εξαγγελθεί, στις 3 ημέρες», ανέφερε συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Αναστολή λειτουργίας του click away σε περίπτωση συνωστισμού

Από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι θα ανοίξουν 1.700 βιβλιοπωλεία σε όλη τη χώρα, ενώ σε ό,τι αφορά το click away είπε ότι αν δημιουργηθούν εικόνες συνωστισμού τότε «θα αναγκαστούμε να αποσύρουν αυτή τη λειτουργία του. Όλοι αντιλαμβανόμαστε το μεγάλο μέγεθος της ευθύνης που αναλαμβάνουμε».

Παράλληλα, τόνισε ότι ο πελάτης κάνει παραγγελία είτε μέσω του e-shop και πληρωμή μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος πληρωμών είτε μέσω τηλεφωνικής παραγγελίας από το κατάστημα και πληρωμής μέσω του συστήματος POS έξω από το κατάστημα. O πελάτης για τη μετακίνησή του πρέπει να έχει στην κατοχή του είτε μήνυμα sms είτε ηλεκτρονική απόδειξη,  ενώ θα επιτρέπεται μόνο ένα άτομο να παραλάβει την παραγγελία.

Τέλος ο υπουργός ανάπτυξης αναφέρθηκε και στα πρόστιμα, λέγοντας ότι επιχείρηση που έχει βάλει μέσα στο χώρο της πελάτη θα επιβάλλεται πρόστιμο από 2.000 έως 50.000 ευρώ με βάση τα τετραγωνικά και αναστολή λειτουργίας από 15 έως 90 μέρες. Επίσης το click away μπορεί να λειτουργήσει μόνο για τις επιχειρήσεις που έχουν εξωτερική είσοδος στο δρόμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα