Η McDonald’s ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από τη Ρωσία μετά από περισσότερα από 30 χρόνια παρουσίας στη χώρα, καταγράφοντας επιβάρυνση 1,2 έως 1,4 δισ. δολαρίων.

Η γνωστή αλυσίδα φαστ-φουντ ξεκίνησε μια διαδικασία για την πώληση της ρωσικής επιχείρησης αφού έκλεισε προσωρινά τα καταστήματα της στη χώρα, ανέφερε σε δήλωση της. Όπως τόνισε, η ανθρωπιστική κρίση στην Ουκρανία εν μέσω του πολέμου και το απρόβλεπτο περιβάλλον λειτουργίας σήμαινε ότι δεν ήταν πλέον δυνατή η λειτουργία της στη Ρωσία, «ούτε είναι συνεπής με τις αξίες της McDonald’s».

Η McDonald’s επιδιώκει την πώληση ολόκληρου του χαρτοφυλακίου εστιατορίων της σε έναν ντόπιο αγοραστή και θα αφαιρέσει από αυτά το όνομα, το λογότυπο, την επωνυμία και το μενού της, αν και η εταιρεία θα διατηρήσει τα εμπορικά της σήματα στη Ρωσία.

Η αλυσίδα εστίασης είχε δηλώσει τον Μάρτιο ότι σταματάει προσωρινά τις δραστηριότητές της στη Ρωσία. Το πρώτο υποκατάστημα της εταιρείας στη Μόσχα άνοιξε το 1990, λίγο πριν την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης.

Η McDonald’s θα συνεχίσει να πληρώνει το προσωπικό της στη Ρωσία όσο αναζητά αγοραστή. Αυτή τη στιγμή 62.000 άτομα εργάζονται στα ρωσικά εστιατόρια του ομίλου.

Οι μετοχές της McDonald’s σημείωσαν άνοδο 1% στις προκαταρκτικές συναλλαγές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα