Μαξίμου σε ΣΥΡΙΖΑ: Απαίτηση του δημοκρατικού κόσμου να υπάρξει συνεννόηση για το κόμμα Κασιδιάρη

από fimotro

Δηλώσεις και κινήσεις για λόγους πολιτικών εντυπώσεων δεν βοηθούν, σημειώνουν κυβερνητικές πηγές

Για «προσπάθεια δημιουργίας πολιτικών εντυπώσεων» κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ κυβερνητικές πηγές μετά την ανακοίνωση της; Κουμουνδούρου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει τη δική του νομοθετική πρόταση προκειμένου να αποκλειστεί η κάθοδος του κόμματος που διευθύνει από τις φυλακές ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Η κυβέρνηση που από την πρώτη στιγμή είχε ζητήσει δια στόματος πρωθυπουργού ευρεία συναίνεση από τα κόμματα στη σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα καταθέσει στη Βουλή επισημαίνει επίσης ότι «είναι απαίτηση του δημοκρατικού κόσμου να επιτευχθεί συνεννόηση».

Πιο συγκεκριμένα οι κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας την πρόθεση της Κουμουνδούρου να καταθέσει δικό της σχέδιο ανέφεραν: «Το πολιτικό σύστημα, όπως έχει τονίσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οφείλει να εξαντλεί τα περιθώρια τα οποία δίνει το Σύνταγμα ώστε να μην εκπροσωπούνται εγκληματικές οργανώσεις στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Σε αυτό το πλαίσιο επεδίωξε εδώ κι εβδομάδες ευρύτερη πολιτική συνεννόηση με βάση συγκεκριμένη νομοθετική πρόταση. Αυτή τη συνεννόηση θα συνεχίσει να επιδιώκει με ανοιχτό πνεύμα διαλόγου. Δηλώσεις και κινήσεις για λόγους πολιτικών εντυπώσεων δεν βοηθούν. Είναι απαίτηση του δημοκρατικού κόσμου να επιτευχθεί συνεννόηση πάνω σε αυτό το μείζον ζήτημα και η κυβέρνηση θα την επιδιώξει εξαντλώντας κάθε δυνατότητα».

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι η κυβέρνηση έχει αποστείλει ήδη σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ τη νομοθετική ρύθμιση στο πλαίσιο της προσπάθειας συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων.

Η απάντηση του Κασιδιάρη

Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης έχει προκαλέσει την οργή του Κασιδιάρη. «Με ακλόνητα νομικά επιχειρήματα αποδεικνύω γιατί καμία αντισυνταγματική ρύθμιση Μητσοτάκη δεν πρόκειται να με αποκλείσει από την επόμενη Βουλή» σχολίασε στο Twitter καθώς συνεχίζει να έχει ενεργή συμμετοχή στα κοινωνικά δίκτυα και  μέσα από την φυλακή. «Οι παράνομες διώξεις και η κατάλυση του Συντάγματος θα μας συσπειρώσουν και θα αυξήσουν τα εκλογικά ποσοστά μας» τόνισε.

Η αυτοδυναμία

Ο αποκλεισμός του κόμματος του Κασιδιάρη από την εκλογική διαδικασία ευνοεί πέρα από την Δημοκρατία μπροστά στον κίνδυνο να επανέλθει στη Βουλή  ένα φασιστικό έκτρωμα το οποίο καταδικάστηκε για εγκληματική οργάνωση, από εκλογικής άποψης ευνοεί τον στόχο της αυτοδυναμίας. Εάν μπει στη Βουλή μαζί με το ΜεΡΑ25 ο πήχης ανεβαίνει γύρω στο 38,8% καθώς το ποσοστό των κομμάτων που μένουν εκτός μειώνεται γύρω στο 5-6%. Εάν αντίθετα υπερβεί το 8% και φτάσει ακόμη και το 10-11% ο πήχης της αυτοδυναμίας θα κινείται γύρω στο 37 – 37,5%.

Εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι θα είναι πρώτο κόμμα θα πρέπει να μην φοβάται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα