Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, στο ειρωνικό σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα στο Facebook, στο οποίο αποκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «μπαγάσα» με αφορμή το πρόβλημα με τα εμπορικά σήματα που απορρέει από την συμφωνία των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας έλεγε στην ανάρτησή του ότι «οι απόντες (σ.σ. εννοεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγορεί για απουσία από την Σύνοδο Κορυφής) βρήκαν λύση στο πρόβλημα των εμπορικών σημάτων. Θα αφήσουμε το Macedonia στους Βορειομακεδόνες και θα κρατήσουμε εμείς το Makedonia».

Και συνέχιζε: «Πώς δε το σκέφτηκα τόσο καιρό ότι αλλάζοντας το «c» με το «k» θα έλυνα το πρόβλημα… Και αυτός ο Κυριάκος, τόσες φορές ήρθε στο Μαξίμου για το ονοματολογικό, κουβέντα δεν μου είπε. Όλα τα έξυπνα τα κρατάει για τον εαυτό του ο μπαγάσας…».

«Ο κ. Τσίπρας, όπως κυβέρνησε, έτσι κάνει κι αντιπολίτευση: στο γόνατο» αναφέρει στην απάντησή του ο Στέλιος Πέτσας και σημειώνει: «Η Νέα Δημοκρατία δεν συμφωνεί σε οποιοδήποτε κείμενο που δεν αναφέρεται ρητά στην τήρηση των υποχρεώσεων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία. Για τον κ. Τσίπρα είναι ‘ψιλά γράμματα’ αυτά. Όχι όμως για τους Έλληνες. Γι’ αυτό και οι ευρωβουλευτές της ΝΔ απείχαν από την ψηφοφορία».

Και καταλήγει ο κ. Πέτσας: «Αλλά, ο κ. Τσίπρας δεν μένει μόνο σε αυτό. Αναφέρεται στην ανάρτησή του σε ‘Βορειομακεδόνες’, ενώ ο ίδιος έχει υπογράψει στη Συμφωνία των Πρεσπών να λέγονται ‘Μακεδόνες’. Σκέτο. Ούτε στον ίδιο δεν αρέσει η συμφωνία του; Ποιον κοροϊδεύει ο μπαγάσας*;

* μπαγάσας (σκωπτικό) = κατεργαράκος, επιτήδειος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα