Μαύρο χρήμα από το Κατάρ σε φακέλους με τον… Άη Βασίλη έπαιρνε η Καϊλή

από fimotro

Η λίστα περιλαμβάνει πολυτελή ρολόγια, σπίτια αλλά και ταξίδια με διαμονή σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία

Ιταλικά και διεθνή δημοσιεύματα ψάχνουν την άκρη του νήματος στο Qatargate. Παντσέρι, Τζιόρτζιο και Εύα Καϊλή τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν.

«Μια σχέση νέων και ωραίων ανθρώπων. Αυτή είναι μια σταρ από ό,τι διαβάσω στην Ελλάδα, μια εντελώς άγνωστη στην Ιταλία πριν τα προβλήματα», λέει η «Corriere Della Sera». Η ιταλική εφημερίδα υπενθυμίζει ότι ένα από τα βασικά πρόσωπα του σκανδάλου είναι η Εύα Καϊλή, στο σπίτι της οποίας βρέθηκαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε μετρητά, κάνοντας λόγο για ξέπλυμα.

«Ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω κτηματομεσιτικών αγορών». Το άρθρο επικεντρώνεται στην αγορά του οικοπέδου στην Πάρο που έκαναν η Εύα Καϊλή και ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι, καταβάλλοντας το ποσό των 300.000 ευρώ σε πωλητή από την Αθήνα. «Υπάρχει μια γενική κατηγορία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, δωροδοκία και ξέπλυμα χρήματος.

Ο υπέρμαχος της διαφάνειας και καταπολέμησης της διαφθοράς Αντόνιο Παντσέρι, όπως αποκαλύπτει το άρθρο της «La Stampa», «σε φακέλους με τυπωμένο τον Άγιο Βασίλη παρέδιδε τα χρήματα», με τον ίδιο να αστειεύεται όταν παρέδιδε τους φακέλους λέγοντας: «Μοιάζουμε με τους τύπους από το Ocean’s Eleven».

«Πρόκειται για τα χρήματα που παρέδωσε στον Λούκα Βισεντίνι, ηγέτη της Διεθνούς Ομοσπονδίας των Συνδικάτων. Ήταν τρεις φάκελοι με συνολικά 50.000 ευρώ «υπό τη μορφή δωρεάς για την εξόφληση ορισμένων εξόδων», λέει το ρεπορτάζ.

Ξεχωριστό κεφάλαιο παραμένουν τα δώρα που έλαβε η «κλίκα» με τη λίστα να περιλαμβάνει πολυτελή ρολόγια, σπίτια αλλά και ταξίδια με διαμονή σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία όπως το La Mamounia.

«Ο Παντσέρι διέμενε στο ξενοδοχείο Mamounia στο Μαρακές, ένα από τα ομορφότερα ξενοδοχεία στον κόσμο, και εκεί καλούσε άλλους ευρωβουλευτές και βοηθούς».

Το ζήτημα περιπλέκεται ακόμα πιο πολύ μετά το δημοσίευμα της «La Repubblica» που αναφέρει ότι παρακολουθούσε πολύ στενά την έρευνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Pegasus αλλά και ότι ξεψαχνίζονται λογαριασμοί ακόμα και στην Βραζιλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα