Μαθητής συμμετείχε στις Πανελλαδικές, αλλά έμεινε μεταξεταστέος!

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Μαθητής ΕΠΑΛ, αφού έδωσε πανελλήνιες, εξεταζόμενος και στα τέσσερα μαθήματα, ενημερώθηκε ότι ακυρώθηκε η συμμετοχή του σε αυτές επειδή είχε μείνει μεταξεταστέος σε μάθημα ειδικότητας, κάτι που έμαθε την πρώτη μέρα των εξετάσεων.

Ο μαθητής ενημερώθηκε για το γεγονός ότι έμεινε μεταξεταστέος την Παρασκευή, πριν δώσει το πρώτο μάθημα. Ωστόσο η καρτέλα για τη συμμετοχή του στις εξετάσεις του δόθηκε κανονικά, ενώ σε επικοινωνία της μητέρας τόσο με τη διεύθυνση του σχολείου όσο και με την αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση, ήταν αμφότερες πλευρές καθησυχαστικές ότι θα υπάρξει διευθέτηση από το υπουργείο Παιδείας ώστε να δοθεί στον μαθητή το δικαίωμα επανεξέτασης του προφορικού βαθμού του δευτέρου τετραμήνου σε μαθήματος ειδικότητας. Που σημαίνει ότι έχει δικαίωμα συμμετοχής στις πανελλαδικές. Στο πνεύμα αυτό, συνέστησαν στον μαθητή να συνεχίσει τη συμμετοχή του στις εξετάσεις. Ωστόσο και παρά το γεγονός ότι ο μαθητής έδωσε και τα τέσσερα μαθήματα, το υπουργείο δεν έδωσε τελικά καμία εξαίρεση. 

“Το μάθαμε την Παρασκευή πριν ξεκινήσει τις πανελλήνιες. Πήρε κανονικά την καρτέλα, έδωσε κανονικά και το μεσημέρι της πρώτης μέρας των εξετάσεων στάλθηκε μέιλ από το σχολείο που έλεγε ότι εφόσον έχει μείνει σε ένα μάθημα ακυρώνονται οι πανελλαδικές“, είπε η μητέρα του μαθητή, σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1. Συνέχισε λέγοντας ότι την καθησύχασαν από το σχολείο και συνέστησαν το παιδί να συνεχίσει τις εξετάσεις. Το ίδιο μου είπαν και από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αναμένοντας απάντηση από το υπουργείο.

“Το παιδί μου έχει δώσει και τα τέσσερα μαθήματα και χθες ήρθε η απάντηση από το υπουργείο ότι δεν μπορεί να γίνει κάποια διευθετηση”, είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα