Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Παραβιάστηκε το πρωτόκολλο στον οίκο ευγηρίας του Αγίου Παντελεήμονα

Η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα και ιδιαίτερα στην Αττική ανησυχούν τόσο την κυβέρνηση όσο και τους ειδικούς λοιμωξιολόγους. Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής ιατρικής, τόνισε ότι η χρήση της μάσκας παντού είναι επιβεβλημένη. «Ένα μέτρο που θα πρέπει να γίνει επειγόντως και μου κάνει εντύπωση που δεν έχει γίνει, είναι μάσκα παντού και ειδικά στο κέντρο της Αθήνας».

Ο κ. Δερμιτζάκης σημείωσε ότι γίνονται «εκπτώσεις» στη χρήση μάσκας αφού πολλοί δεν τη χρησιμοποιούν συνέχεια ή ορθά, ενώ υπογράμμισε ότι η χρήση της θα πρέπει να γίνεται από όλους και παντού, αφού έτσι γίνεται πιο γρήγορη και εύκολη ιχνηλάτηση σε περίπτωση κρούσματος. «Όταν φοράμε μάσκα, η πιθανότητα μετάδοσης είναι απειροελάχιστη».

Αναφερόμενος στα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε οίκο ευγηρίας στον Άγιο Παντελεήμονα, ο κ. Δερμιτζάκης τόνισε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων δείχνει ότι κάπου έσπασε το πρωτόκολλο. «Κατά πάσα πιθανότητα κάπου παραβιάστηκε το πρωτόκολλο. Σε τέτοιες δομές πρέπει να ακολουθούνται ευλαβικά τα πρωτόκολλα».

Ο καθηγητής ιατρικής σημείωσε ότι είναι σημαντικό και οι συγγενείς των τροφίμων να τηρούν όλους τους κανόνες, ενώ θα πρέπει να δουν και αν τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα στα γηροκομεία που έχουν επιλέξει.

Τα κρούσματα σαν αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού.

Χαμός με τα κρούσματα στην Αττική

Τα αποτελέσματα ερευνών είναι εντυπωσιακά, καθώς με την πορεία μέσου όρου του αριθμού Rt το Σεπτέμβριο του 2020 αποτυπώνεται με ανάγλυφο τρόπο το μέγεθος του προβλήματος της πανδημίας στην χώρα και ειδικά στην Αττική αλλά το αισιόδοξο είναι πως τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μία συγκράτηση του δείκτη μεταδοτικότητας Rt. Συμπερασματικά, η Αττική με μεταδοτικότητα 1,13 είναι πάνω από το γενικό μέσο όρο της επικράτειας που εκτιμάται σε 1.06 συνεπώς δικαιολογούνται και τα έκτακτα μέτρα που έχουν ληφθεί στην πολυπληθέστερη Περιφέρεια της χώρας.

Στο 67% η αποτελεσματικότητα των μέτρων

Επίσης, για πρώτη φορά παρουσιάζονται στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματικότητα των μέτρων, σε πραγματικό χρόνο, όπου για το σύνολο της ελληνικής επικράτειας εκτιμάται στο 67% και για την Αττική στο 64% όπερ και αυτοί είναι και οι αριθμοί που οδηγούν και την κυβέρνηση να λαμβάνει μέτρα κατά της πανδημίας του κορονοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα