Μασκ: 110 δισ. έχουν διαγραφεί από την προσωπική του περιουσία

από Philippos

Τουλάχιστον 110 δισ. δολάρια έχουν «διαγραφεί» από την προσωπική περιουσία του Έλον Μασκ τον τελευταίο χρόνο, ιδίως λόγω της μεγάλης διολίσθησης στη μετοχή της Tesla. Παρόλα αυτά εξακολουθεί να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και με μεγάλη διαφορά.

Ειδικότερα, η περιουσία του Μασκ άγγιξε το υψηλό των 320 δισ. δολαρίων τον Νοέμβριο του 2021, αλλά σύμφωνα με το Forbes, την περασμένη εβδομάδα η περιουσία του, η οποία συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με τη μετοχή της Tesla, βρίσκεται περίπου στα 209 δισ. δολάρια.

Η μετοχή της Tesla έχει υποχωρήσει κατά 46% από τον Ιανουάριο, ενώ την περασμένη Παρασκευή έκλεισε στα 214 δολάρια, με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να φτάνει τα 672 δισ. δολάρια, από το 1 τρισ. δολάρια που άγγιξε πέρυσι τον Οκτώβριο. Ο Μασκ, αφότου πούλησε αρκετές μετοχές του στην εταιρεία, τώρα έχει στην κατοχή του 155 εκατ. μετοχές της Tesla, δηλαδή μερίδιο περίπου 15%.

Η συνολική του περιουσία έχει συρρικνωθεί κατά τουλάχιστον 45% σε λιγότερο από έναν χρόνο και κατά 28 δισ. δολάρια μόνο αυτό τον μήνα, αλλά εξακολουθεί να είναι ο πλουσιότερος άνδρας στον κόσμο. Ενδεικτικά, η περιουσία του ξεπερνά κατά περίπου 80 δισ. δολάρια την περιουσία του Μπιλ Γκέιτς και κατά 71 δισ. του Τζεφ Μπέζος. Μάλιστα, τα 110 δισ. που έχασε τον τελευταίο χρόνο είναι περισσότερα από τη συνολική περιουσία του Σέργκει Μπριν, συνιδρυτή της Google.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα