Μαρία-Νεφέλη Χατζηιωαννίδου: Η δυναμική επιλογή και η οργάνωση “Υπέροχες Γυναίκες”

από fimotro

Το όνομα της Μαρίας – Νεφέλης Χατζηιωαννίδου δεν ήταν γνωστό μέχρι την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, καθώς η Νέα Δημοκρατία την κρατούσε ως επτασφράγιστο μυστικό.

Η Νεφέλη Χατζηιωαννίδου είναι μια από τις εκπλήξεις που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας για τις εκλογές.

Το όνομα της Μαρίας – Νεφέλης Χατζηιωαννίδου δεν ήταν γνωστό μέχρι την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, καθώς η Νέα Δημοκρατία την κρατούσε ως επτασφράγιστο μυστικό.

Στο άκουσμα του ονόματός της, κάποιοι λένε ότι η επιλογή αυτή είναι θετική για τη ΝΔ, καθώς πρόκειται για μια γυναίκα με μεγάλη κοινωνική δράση, κυρίως στα θέματα των δικαιωμάτων των γυναικών. Και αυτό είναι κάτι που θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αναδείξει σε μια περίοδο που βρίθουν οι αρνητικές ειδήσεις με βιασμούς, κακοποιήσεις, καταπάτηση των δικαιωμάτων των γυναικών κ.λπ.

Μαρία-Νεφέλη Χατζηιωαννίδου: Η γυναίκα πίσω από την ηλεκτρονική σελίδα

Η Μαρία – Νεφέλη Χατζηιωαννίδου έχει ιδρύσει από το 2019 την ηλεκτρονική πλατφόρμα «Υπέροχες Γυναίκες».

Ξεκίνησε ως μια πλατφόρμα διάδρασης γυναικών στην Ελλάδα και σήμερα είναι μία αστική μη κερδοσκοπική επιχείρηση, στόχος της οποίας είναι η ενδυνάμωση των γυναικών μέσα από δράσεις που έχουν θετικό αντίκτυπο στις ζωές τους και την κοινωνία. Οι «Υπέροχες Γυναίκες» βασισμένες στον δείκτη ισότητας των φύλων του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα των Φύλων, και λαμβάνοντας υπόψη την πολυπλοκότητα της ισότητας των φύλων, εστιάζει την πρόταση αξίας που απευθύνει στις γυναίκες σε οχτώ βασικούς τομείς, την Εργασία, τα Χρήματα, τις Γνώσεις & Δεξιότητες, τον Χρόνο, την Εξουσία, την Υγεία και δύο περιφερειακούς τομείς, τις Ανισότητες και τη Βία.

Οι οκτώ παραπάνω τομείς καλύπτουν τις ανάγκες του ελληνικού κοινού για ενημέρωση, συμμετοχή και δημιουργία δράσεων που δεν καλύπτονται επαρκώς από τις δημόσιες υφιστάμενες δομές που υπάρχουν, καθώς πολλές φορές απαιτούν εστίαση σε πολύ συγκεκριμένες θεματολογίες ή πληθυσμιακές ομάδες. Ο γενικευμένος χαρακτήρας των δράσεων των Υπέροχων Γυναικών, οι οκτώ διαφορετικοί τομείς που εστιάζει, καθώς και η ποικιλομορφία της μεγάλης βάσης μελών του οργανισμού αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα και μοναδικά χαρακτηριστικά του οργανισμού, που όχι μόνο διαφοροποιούν τις Υπέροχες Γυναίκες αλλά παρέχουν συγκριτικό πλεονέκτημα στην αγορά και την επικοινωνία.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της, «η καινούρια πλατφόρμα των «Υπέροχων Γυναικών», στην οποία βρίσκεστε αυτή τη στιγμή, είναι ένας ασφαλής διαδικτυακός τόπος συνάντησης, ανταλλαγής πληροφοριών και απόψεων πάνω σε θέματα που μας αφορούν όλες! Σε αυτή την πλατφόρμα μπορείς να είσαι ο εαυτός σου, μπορείς να ρωτήσεις οτιδήποτε θέλεις, να μιλήσεις για οτιδήποτε σε προβληματίζει και να προσφέρεις όπως μπορείς. Σε αυτήν την κοινότητα ΔΕΝ γνωρίζουμε τα πάντα, ΔΕΝ κρίνουμε κανέναν, ΔΕΝ προσβάλλουμε τη διαφορετικότητα κανενός, ΔΕΝ είμαστε τέλειες! Προσπαθούμε όμως να γίνουμε η καλύτερη version μας! Για αυτό κάνουμε λάθη, ζητάμε συγγνώμη, συζητάμε αυτά που μας ζορίζουν και είμαστε ειλικρινείς. Αν νιώθεις ότι ταιριάζεις στην παρέα μας, μη διστάζεις να γίνεις μέλος της!».

Οι «Υπέροχες Γυναίκες» προχωρούν σε μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων προκειμένου να ενισχύσουν τις γυναίκες, να περάσουν τα μηνύματα που θέλουν, να αναδείξουν σειρά προβλημάτων. Εχει πολύ ενεργά social media με χιλιάδες ακολούθους και προτρέπει να γίνονται καταγγελίες.

Πριν από δύο χρόνια, με αφορμή το Metoo η Μαρία Νεφέλη είχε μιλήσει στο Mega τονίζοντας: «Αν και οι Υπέροχες Γυναίκες δε δημιουργήθηκαν τώρα, έχουμε πάρει μεγάλη θέση σε όλο αυτό που γίνεται, και οι περισσότεροι μπήκαν στην κοινότητά μας τώρα. Το project ξεκίνησε το 2019, ως μία πλατφόρμα όπου κάθε γυναίκα μπορούσε να δηλώσει το θαυμασμό της προς μία άλλη γυναίκα, είτε επώνυμα, είτε ανώνυμα. Ήταν ουσιαστικά αφιερώσεις» εξήγησε η κ. Χατζηιωαννίδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα