Μαρέβα Μητσοτάκη: Με casual λουκ στα Χανιά για τον καθαρισμό του βυθού

από fimotro

Στα Χανιά βρέθηκε σήμερα η πρώτη κυρία της χώρας, Μαρέβα Μητσοτάκη, με στόχο να δώσει το παρών στη διαδικασία καθαρισμού του λιμανιού του Κισσάμου.

Συγκεκριμένα, η σύζυγός του πρωθυπουργού θέλησε να παρευρεθεί και να συμμετέχει στο έργο καθαρισμού του βυθού που συνορεύει με το λιμάνι του Κισσάμου Χανίων, από το πλοίο «Τυφώνας» του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο πλοίο έχει πραγματοποιήσει και άλλα έργα καθαρισμού στο παρελθόν, με το πλήρωμά του να πραγματοποιεί «περιπολίες» σε παράκτιες περιοχές του Αιγαίου και να προχωρά σε καθαρισμό του βυθού, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Την Μαρέβα Μητσοτάκη συνόδευσαν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μανούσος Βολουδάκης, ο δήμαρχος Κισσάμου, κ. Μυλώνακης και ο πρώην δήμαρχος Κισσάμου, κ. Σταθάκης.

Στον καθαρισμό, μάλιστα, συμμετείχε ομάδα από εθελοντές δύτες, καθώς και το «Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών Π.Τ Κισσάμου».

Μετά τις εργασίες καθαρισμού, η Μαρέβα Μητσοτάκη είχε μια συνομιλία με τον δήμαρχο Κισσάμου, Γιώργο Μυλωνάκη, στην οποία υπογράμμισε τη σημασία της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι θα ήταν καλό να πραγματοποιηθούν και αντίστοιχες ιδιωτικές πρωτοβουλίες.

Η κυρία Μητσοτάκη τόνισε πόσο σημαντικό είναι «να ενημερωνόμαστε και να μάθουμε να διατηρούμε το σπίτι μας καθαρό. Για αυτό είμαστε εδώ, για να βοηθήσουμε και να καθαρίσουμε, ενώ πρέπει να ευχαριστήσουμε και το ίδρυμα Λασκαρίδη και τον «Τυφώνα». Η καθαριότητα είναι σημαντική, όχι μόνο γιατί υπάρχουν κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή ένωση, αλλά είναι σημαντικό, επίσης, το θέμα της υγείας, αλλά και η διατροφική αλυσίδα. Πρέπει να γνωρίζουμε τι κακό μπορεί να κάνει το πλαστικό μίας χρήσης, αλλά και πώς πρέπει να εκπαιδευτούμε όλοι και να ευαισθητοποιηθούμε, ώστε να κάνουμε μία μαζική προσπάθεια».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Κισσάμου, ανέφερε ότι «είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα, όλη αυτή η προσπάθεια δείχνει την ευαισθησία μας προς το περιβάλλον και ελπίζουμε να συνεχιστούν τέτοιες ενέργειες και στο επίπεδο που μπορεί το ίδρυμα και αντιμετωπίζει τα σκουπίδια στην θάλασσα, αλλά και εμείς να κάνουμε ό,τι μπορούμε και στην στεριά και παντού».

Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί ότι μία εθελόντρια που συμμετείχε στην διαδικασία καθαρισμού του βυθού, τόνισε ότι το λιμάνι είχε αρκετά σκουπίδια, κυρίως γυάλινα μπουκάλια, πλαστικά, αλλά και αντικείμενα που συχνά πέφτουν από τα καΐκια όταν έχει φουρτούνα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η εθελόντρια, ο όγκος των απορριμμάτων είναι τόσο μεγάλος, που χρειάσθηκε να βουτήξουν δύο φορές για να απομακρύνουν τα σκουπίδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα