Το λάθος που παραδέχτηκε η αστυνομία

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Φλόριντα που επιφορτίστηκε με το να παρακολουθεί τον σύντροφο της Γκάμπι Πετίτο, Μπράιαν Λόντρι,  παραδέχτηκε ότι έκανε ένα «ανθρώπινο λάθος» στην υπόθεση.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Νορθ Πορτ, Τοντ Γκάρισον, είπε ότι οι αστυνομικοί έσφαλαν  όταν νόμιζαν πως εντόπισαν τον δραπέτη  Λόντρι έξω από το σπίτι των γονιών του, στις 15 Σεπτεμβρίου — για να μάθουν αργότερα ότι το άτομο που είχαν δει ήταν στην πραγματικότητα η μητέρα του φυγά.

«Ναι, κάναμε λάθος», παραδέχθηκε ο Γκάρισον. «Ήταν ένα ανθρώπινο λάθος, αλλά εξακολουθώ να στηρίζω την ομάδα μου».

Ωστόσο ο αρχηγός της αστυνομίας είπε ότι η «γκάφα» αυτή δεν εμπόδισε την έρευνα, καθώς ο Λόντρι είχε εξαφανιστεί μια μέρα νωρίτερα και μπορεί να ήταν ήδη νεκρός.

«Τώρα ξέρουμε ότι, όταν αναλάβαμε να ηγηθούμε της έρευνας, ο Μπράιαν είχε ήδη φύγει από το σπίτι και πιθανώς είχε ήδη πεθάνει στο καταφύγιο Κάρλτον», σημείωσε ο αστυνομικός.

Λόντρι
Η Γκάμπι Πετίτο δηλώθηκε εξαφανισμένη στις 11 Σεπτεμβρίου και ανευρέθηκε νεκρή 8 ημέρες μετά. Ο Λόντρι ήταν ο μοναδικός ύποπτος στην υπόθεση.

Ο Λόντρι, εναντίον του οποίου η αστυνομία είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό που διήρκεσε εβδομάδες, βρέθηκε στο έκτασης 25.000 στρεμμάτων καταφύγιο Κάρλτον στις 21 Οκτωβρίου. Η ακριβής αιτία θανάτου του δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.

Οι αστυνομικοί του Νορθ Πορτ  παραδέχθηκαν τον περασμένο μήνα ότι μπέρδεψαν τη μητέρα του Λόντρι Ρομπέρτα, με τον δραπέτη γιο της, ενώ παρακολουθούσαν το σπίτι τους προτού δηλωθεί η εξαφάνισή του.

Ο σερίφης της κομητείας Σαρασότα, Κερτ Χόφμαν, ο οποίος συμμετείχε στην ίδια ερευνητική ομάδα με τον Γκάρισον και στο ανθρωποκυνηγητό, είπε ότι ο Λόντρι ήταν πιθανότατα ήδη νεκρός μέχρι τότε.

Ο Χόφμαν υπερασπίστηκε την απόφαση του Γκάρισον να συνεχιστεί η έρευνα στο καταφύγιο Κάρλτον, στη Φλόριντα, παρόλο που «ξεπηδούσαν» συνέχεια αναφορές που ήθελαν τον Λόντρι να έχει φτάσει έως τη Βόρεια Καρολίνα.

«Αυτός ο τύπος βγήκε εκεί έξω,  κατά πάσα πιθανότητα αυτοκτόνησε και ήταν ακριβώς εκεί που νομίζαμε ότι ήταν», είπε ο Χόφμαν. «Υπήρχε 1,5 μέτρο νερό στο πάρκο εκείνη τη στιγμή».

Το πτώμα του Μπράιαν Λόντρι πράγματι βρέθηκε μέσα στο νερό, με προσωπικά του αντικείμενα που θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα στην έρευνα- όπως, π.χ. το σημειωματάριό του- να βρίσκονται σε κακή κατάσταση.

ΠΗΓΗ: New York Post

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα