Μαφιόζικη επίθεση στη Βάρη: Ψάχνουν στη φατρία «Καβάτσκι» τους εκτελεστές

από fimotro

Τρία μέλη της φατρίας «Καβάτσκι», της αντίπαλης ομάδας «Σκάλιαρι», στην οποία ανήκαν τα θύματα του συμβολαίου θανάτου στη Βάρη, έχουν ταξιδέψει ή διαμείνει στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν μέσα μαζικής ενημέρωσης της Σερβίας.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν ζητήσει μέσω της επίσημης διαδικασίας λίστα μελών της φατρίας «Καβάτσκι» σε μία προσπάθεια αναζήτησης πιθανών υπόπτων αλλά και… οργανόγραμμα της αντίπαλης «Σκάλιαρι», καθώς οι 44χρονοι Μαυροβούνιοι φέρονται να βρίσκονταν υψηλά στην ιεραρχία της.

Στο μεταξύ από τη βαλλιστική εξέταση στους κάλυκες που βρέθηκαν στο εσωτερικό της ταβέρνας στη Βάρη προέκυψε ότι έχουν πυροβολήσει δύο πιστόλια των 9ΜΜ, και ουσιαστικά ο κάθε εκτελεστής είχε τον δικό του στόχο, προκαθορισμένο. Από τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής έκθεσης προκύπτει ότι από τις 24 σφαίρες που έριξαν και οι δύο εκτελεστές μόλις 3 δεν έχουν βρει τον στόχο τους.

Τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής ήρθαν σε μία δεύτερη επαφή με τις συζύγους των θυμάτων προσπαθώντας να αντλήσουν πληροφορίες. Οι δύο γυναίκες υποστήριξαν ότι δεν έβγαιναν πολύ από τις οικίες, έμεναν σε διαμερίσματα πολυκατοικιών, και άλλαζαν σπίτια κάθε εβδομάδα…

Στο μεταξύ οι αστυνομικοί μετέφεραν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών τα κινητά τηλέφωνα των θυμάτων, τα οποία ήταν κλειστά, προκειμένου να τα ξεκλειδώσουν και να αντλήσουν χρήσιμα δεδομένα για την πορεία των ερευνών.

Στα εργαστήρια μεταφέρθηκε και το καταγραφικό της κάμερας ασφαλείας της οικογενειακής ταβέρνας προκειμένου να διαπιστωθεί αν τελικά έχει καταγράψει τις κινήσεις των δραστών και τις στιγμές της άγριας δολοφονίας. Παράλληλα επιχειρούν να εντοπίσουν υλικό από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων ή οικιών της περιοχής προκειμένου να εντοπίσουν το δρομολόγιο προσέγγισης και διαφυγής των δραστών. Την ίδια ώρα έχουν προβεί σε αίτημα άρσης τηλεφωνικού απορρήτου στην περιοχή.

Οι αξιωματικοί του αρμόδιου τμήματος αναφέρουν πως για συμβόλαια θανάτου το ποσοστό εξιχνίασης διεθνώς κυμαίνεται μεταξύ 2% και 4%…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα