Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Έγιναν ήδη κοινά γυμνάσια ελληνικών και γαλλικών δυνάμεων νότια της Κρήτης

Δυο μαχητικά Rafale και μια φρεγάτα (Lafayette) έστειλε στην ανατολική Μεσόγειο η Γαλλία, υλοποιώντας τις χθεσινές ανακοινώσεις του Εμμανουέλ Μακρόν μετά την συνομιλία του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο το υπουργείο Αμυνας της χώρας, οι παραπάνω δυνάμεις είναι τμήμα του σχεδίου της Γαλλίας για αύξηση της στρατιωτικής της παρουσίας στην περιοχή μετά και τις τουρκικές προκλήσεις.

Ηδη έγινε γνωστό ότι διεξήχθησαν κοινά γυμνάσια νότια της Κρήτης. Αυτά ήταν η πρώτη έμπρακτη κίνηση μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Μακρόν.

Η φρεγάτα και τα δυο μαχητικά έφτασαν νωρίς σήμερα, υποστήριξαν πηγές του ελληνικού υπουργείου Αμυνας.

Αληθινός φίλος

Ως «αληθινό φίλο» και υπερασπιστή των ευρωπαϊκών αξιών περιγράφει τον Γάλλο πρόεδρο ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο Twitter με την οποία τον ευχαριστεί για την αλληλεγγύη που προσφέρει στην Ελλάδα σε μια κομβική στιγμή.

Χθες ο Εμμανουέλ Μακρόν, κατά τη συνομιλία του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εξέφρασε την ανησυχία του για τις εντάσεις που προκαλούνται από τις μονομερείς αποφάσεις της Τουρκίας σε ό,τι αφορά τις πετρελαϊκές έρευνες, οι οποίες θα πρέπει να σταματήσουν για να υπάρξει διάλογος μεταξύ των γειτονικών χωρών και συμμάχων στους κόλπους του ΝΑΤΟ.

Ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα ενισχυθεί η γαλλική στρατιωτική παρουσία, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Ελιζέ. «Προκειμένου να εκτιμήσει καλύτερα την κατάσταση σε αυτήν την περιοχή της Μεσογείου και να δείξει τη βούλησή του ότι το διεθνές δίκαιο πρέπει να γίνεται σεβαστό, ο πρόεδρος αποφάσισε να ενισχύσει προσωρινά τη γαλλική στρατιωτική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο εντός των επόμενων ημερών, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους, μεταξύ των οποίων είναι και η Ελλάδα», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Υπενθυμίζοντας τη σπουδαιότητα να επιλυθούν οι τρέχουσες διαφορές μέσω του διαλόγου», υπογράμμισε «την ανάγκη βαθύτερου διαλόγου μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας και χαιρέτισε, ως προς αυτό, τη μεσολαβητική πρωτοβουλία της Γερμανίας», συνεχίζει το κείμενο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα