«Δόλια συρραφή στοιχείων» καταγγέλλει ο πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ

Πολύ βαρύ είναι το κλίμα για τον Γ. Παπαντωνίου σύμφωνα με το δικαστικό ρεπορτάζ. Ωστόσο ο Γιάννος Παπαντωνίου δίνει μάχη για να αποφύγει την προφυλάκισή του με κάθε μέσο και τρόπο μέσα στο γραφείο των ανακριτών. Η μαραθώνια απολογία του συνεχίζεται μέχρι και τώρα και ενδεχομένως να κρατήσει πολλές ώρες ακόμα!

Την ίδια στιγμή, με ταξίδι σε παράλληλο σύμπαν παραλληλίζει σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου, τις αναφορές του κατηγορητηρίου σχετικά με τον τρόπο που φέρεται να  νομιμοποιήσει «παράνομο χρήμα» το οποίο φέρεται να εισέπραξε στην υπόθεση του εξοπλιστικού προγράμματος εκσυγχρονισμού των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού το 2003.

Ο πρώην υπουργός απολογείται απολογείται από τις 9 το πρωί και ισχυρίζεται ενώπιον των ανακριτών πως οι δαιδαλώδεις διαδρομές του παράνομου χρήματος που αναφέρονται στο κατηγορητήριο αποδεικνύουν «αγνοία του σύγχρονου τραπεζικού συστήματος» ενώ τις χαρακτηρίζει «δόλιες συρραφές δήθεν στοιχείων»

«Σενάριο»

Ο Γ. Παπαντωνίου φέρεται μάλιστα να κάνει λόγο για πλήρες αδιέξοδο στο οποίο έχουν φτάσει οι «διώκτες του» το οποίο , όπως ισχυρίζεται τους ανάγκασε «να εφεύρουν ένα πρωτοφανές σενάριο»  συνδέοντας τραπεζικές κινήσεις που δεν έχουν σχέση με τα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ο πρώην υπουργός έχει ήδη δεχτεί μπαράζ ερωτήσεων από τους ανακριτές διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα και Γιώργο Ευαγγέλου. Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι τις 6 το απόγευμα ο πρώην υπουργός έδινε εξηγήσεις για συμβάσεις που υπέγραψε κατά τη θητεία του στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και κυρίως για τη επίμαχη σύμβαση κάτι που φέρεται να δημιούργησε  έντονο εκνευρισμό στον κ. Παπαντωνίου.

Βάσει της εξέλιξης της απολογίας το δεύτερο σκέλος αυτής θα ξεκινούσε μετά τις 6 το απόγευμα με ερωτήσεις για το ξέπλυμα των 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων.

Προθεσμία η κα Κουράκου

Ο πρώην υπουργός φέρεται να αρνείται όσα του αποδίδονται υποστηρίζοντας ότι » μετά από 15 χρόνια ερευνών δεν έχει προκύψει σε βάρος μου καμία απολύτως ένδειξη παράνομης λειτουργίας , ούτε έμβασμα , ούτε τραπεζική ροή, ούτε μαρτυρία παράνομης συναλλαγής. Οι ελβετικοί λογαριασμοί τους οποίους έθεσα αμέσως και οικειοθελώς στη διάθεση των δικαστικών αρχών αποδείχθηκε μετά από ενδελεχή έρευνα πως είναι πεντακάθαροι. Είχαν εξάλλου ανοίξει πριν από 35 χρόνια , στις αρχές της δεκαετίας του 80 , όταν ζούσα και εργαζόμουν στο εξωτερικό».

Λόγω δε της πρόβλεψης ότι η απολογία του πρώην υπουργού θα κρατήσει αρκετές ώρες οι ανακριτές έδωσαν στην επίσης κατηγορούμενη σύζυγο Σταυρούλα Κουράκου νέα προθεσμία για να απολογηθεί αύριο το πρωί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα