Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Πρώτη προτεραιότητα οι διαρρήξεις που τρομάζουν τους ανθρώπους, δήλωσε στις Προγραμματικές Δηλώσεις ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ έδωσε ένα δυνατό στίγμα για τις προθέσεις του στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας λέγοντας πως “η ριζοσπαστικοποίηση θα αντιμετωπιστεί με όπλο την πρόληψη. Δεν υπάρχει χώρος στη Δημοκρατία για την τρομοκρατία”.

“Ήδη έχουμε 500 αστυνομικούς που επέστρεψαν στα καθήκοντά τους, γειτονιά- γειτονιά θα ξεριζώσουμε τις εγκληματικές συμμορίες. Πρώτη προτεραιότητα οι διαρρήξεις που τρομάζουν τους ανθρώπους” υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοινώνοντας πως στην κατεύθυνση αυτή θα γίνουν 1500 προσλήψεις στα σώματα ασφαλείας.

“Θα τα αλλάξουμε όλα” υπογράμμισε ο υπουργός μιλώντας για τις τέσσερις λέξεις που πλήγωσαν την χώρα στα θέματα ασφάλειας: “Μόρια, Μάτι, Εξάρχεια και Κορυδαλλός”.

Μάλιστα σε παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδη Τσακαλώτου, για ποιο λόγο μεταφέρεται η αρμοδιότητα μεταναστευτικής πολιτικής και θεμάτων εκπαίδευσης των φυλακών στο υπουργείο Προστασίας του πολίτη , η απάντηση του κ. Χρυσοχοΐδη υπό το βλέμμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη , ήταν η εξής:

“Δεν ανακαλύπτουμε την Αμερική. Η μεταναστευτική πολιτική ανήκει στο υπουργείο Εσωτερικών. Πουθενά στον κόσμο δεν είναι  ξεχωριστό υπουργείο. Δεν θέλω να μιλήσω για τις συνθήκες στα κέντρα μεταναστών γιατί έχω μια ευθύνη απέναντι στην χώρα μας. Εγώ θα μιλήσω όταν φτιάξουμε τις συνθήκες και τότε θα ζητήσω να κάνετε κριτική. Για τις φυλακές πρέπει να ξέρετε πως το 60-70% του έργου των φυλακών το έχει η αστυνομία. Υπάρχει η Γενική Διεύθυνση Αντεγκληματικής Πολιτικής  που μεταφέρεται αυτούσια. Τι θα αλλάξει λοιπόν; Ένα θα αλλάξει Δεν θα ξαναεμφανιστεί ένας δολοφόνος που σκότωσε 10 άτομα στον Κορυδαλλό και τον Ζαφειρόπουλο. Και θα ανοίξουμε νέες,  γιατί είναι κρίμα που στοιβάζονται  οι άνθρωποι. θα τα αλλάξουμε όλα γιατί θέλουμε καλύτερη Δημοκρατία. Και χωρίς  ασφάλεια, καλύτερη δημοκρατία δεν γίνεται. Μ’ αυτά τα Εξάρχεια δεν γίνεται αυτό”.

Για το κλείσιμο και την μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού είπε πως θα είναι εκτός αστικού ιστού, εντός Αττικής και κοντά σε μεγάλο οδικό άξονα.

Μίλησε για “τις ροές Τζιχάντ,  ναρκωτικών,  όπλων και τρομοκρατίας” στην Ελλάδα και υπογράμμισε πως ενώ  η διαχείριση των συνόρων κάποτε ήταν του Στρατού τώρα είναι κυρίως της αστυνομίας

“Η μετανάστευση και η μεταναστευτική πολιτική είναι εθνικό θέμα, δεν υπάρχει χώρος για άγονες αντιπαραθέσεις” τόνισε. “Θα στραγγίξουμε τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις αξιοποιώντας τα χρήματα των Ευρωπαίων πολιτών. Με το μεταναστευτικό πρέπει να κάνουμε εξωτερική πολιτική. Ούτε στοιβάζοντας ούτε και παραιτούμενοι των ευθυνών φύλαξης των συνόρων μας. Είμαστε ακρίτες της Ευρώπης”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα