Λούνα παρκ – Ελληνικό: Φυλάκιση 5 ετών στους κατηγορουμένους

από fimotro

Σε ποινή φυλάκισης 5 ετών και 4 μηνών, μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως, καταδικάστηκαν από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, οι δύο κατηγορούμενοι για τον θάνατο ενός 13χρονου αγοριού και τον τραυματισμό της 9χρονης τότε αδελφής του σε υπαίθριο λούνα παρκ στο Ελληνικό τον Απρίλιο του 2014. Οι δύο κατηγορούμενοι, ο Ιταλός συντηρητής των παιχνιδιών και ο Ελληνας διαχειριστής του λούνα παρκ κρίθηκαν ένοχοι όπως και πρωτόδικα για ανθρωποκτονία από αμέλεια (ενσυνείδητη) και σωματική βλάβη εξ αμελείας από υπόχρεο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τους αναγνωρίστηκε από το δικαστήριο το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος ναι μεν πρότεινε να κριθούν ένοχοι όπως και πρωτόδικα οι δύο κατηγορούμενοι, επισήμανε όμως ότι υπάρχουν μεγάλες ευθύνες του οικείου Δήμου, αναφέροντας πως «προέκυψε ότι για το παρόν ατύχημα τεράστιες προκύπτουν οι ευθύνες του Δήμου, ο οποίος με πλήρη ασυνειδησία και αδιαφορία παραχώρησε την έκταση προς μίσθωμα και το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να εισπράττει το μίσθωμα».

Όσον αφορά στους κατηγορούμενους, ο εισαγγελέας τόνισε ότι επαφίονταν μόνο στην «τύχη». «Ειπώθηκε πως εάν δεν ήταν καλές οι καιρικές συνθήκες, δεν θα το λειτουργούσαν, προέκυψαν οι ελλείψεις, ήταν ατελείς ακόμα και οι ηλεκτρολογικές καταστάσεις. Ανάλογα παιχνίδια πρέπει να δένονται και εξάλλου τι σημαίνει να λειτουργεί ένα παιχνίδι εάν δεν είναι ασφαλές; Εκτός από τις συνέπειες στα παιδιά έχει και στους ίδιους. Και από λόγους συμφέροντος θα έπρεπε να φροντίζουν να υπάρχουν μέτρα ασφαλείας. Προκύπτουν ευθύνες των δύο κατηγορουμένων για ανθρωποκτονία από αμέλεια εν συνειδήσει καθώς όφειλαν και εδύναντο να λάβουν τα μέτρα ασφαλείας που έπρεπε και το άφηναν εντελώς στην τύχη και σωματική βλάβη εξ αμελείας από υπόχρεο».

Μετά την έκδοση της απόφασης, οι συνήγοροι της οικογένειας, Μαρία Γκέλη και Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος, δήλωσαν: «Με τη σημερινή απόφαση του, το ΜΟΕ επικυρώνοντας την πρωτόδικη απόφαση, καταδίκασε την εγκληματική αδιαφορία, που επέδειξαν οι κατηγορούμενοι λειτουργοί του λούνα παρκ για τη ζωή, την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των ανήλικων χρηστών της επιχείρησης τους. Ας ελπίσουμε η απόφαση αυτή να λειτουργήσει αποτρεπτικά για παρόμοιες συμπεριφορές»

Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα